Nieuws november 2009

   
30-11-2009 ROSA FM neemt nieuwe zender en mast in gebruik
 

Afgelopen zaterdag is de nieuwe etherzender van ROSA FM in gebruik genomen en daarmee is de omroep nu in stereo met RDS te horen op 107.6 FM. Het is wederom een "mijlpaal" omdat de zender nu in het nieuwe studio complex staat. De zender is geleverd door Broadcast Partners uit Terneuzen. Zij hebben in mei bij het plaatsen van de 30 meter hoge antennemast ook de zendantenne`s geleverd. Omstreeks 15.00 uur werd de oude zender die in de dorpskerk stond uitgeschakeld en werd er naadloos over gegaan naar de nieuwe zender. Bron.
 

24-11-2009 Problemen bij lokale omroepen door wind en onweer

Bliksem heeft De Streekradio, de lokale omroep voor de gemeente De Wolden getroffen; kijk hier voor beelden op TV Drenthe.
Ook Radio 6FM, de lokale omroep voor Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren is getoffen door blikseminslag; lees hier verder.
Haarlem 105 is weer niet te ontvangen via DVB-T ("Digitenne"). De antenneinstallatie is dit keer door de recente storm beschadigd; lees hier verder.
 

22-11-2009 Radio Meander verhuisd de 106.9 van Cuijk naar Beers

Radio Meander, de lokale omroep voor de gemeente Cuijk en Grave heeft gisteren de zender 106.9 FM verhuisd naar een politiemast in Beers. Hiermee is het bereik in de gemeente verbeterd. De oude mast van 24 meter en inschuifbaar tot 6 meter is inmiddels verkocht
 

18-11-2009 Haarlem 105 'Digitenne' weer on air

Haarlem 105 is weer te ontvangen via DVB-T ("Digitenne"). De zendinstallatie in de Haarlemse binnenstad is hersteld. De zender raakte onlangs beschadigd doordat de bliksemafleider niet goed bleek te functioneren. Lees hier verder.
 

16-11-2009 Radio Veldhoven verhuisd naar tijdelijke uitzendlocatie

Radio Veldhoven heeft momenteel een tijdelijke uitzendlocatie nl. op hun studio. Het gebouw waar de omroep jaren te gast was, wordt momenteel gesloopt en hier komt nieuwbouw. Binnenkort wordt verhuisd naar een flat van ongeveer 25mtr hoogte. Dit is ook weer een tijdelijke locatie, namelijk tot 2012/2013 tot de nieuwbouw klaar is op de oorspronkelijke plaats. Radio Veldhoven is te ontvangen op 107.7 FM.
 

10-11-2009 Tilburgse lokale omroep binnenkort te ontvangen op 107.6 FM

LOTT Radio, de lokale omroep voor Tilburg is actief onder station-call Radio Magnifique. De uitzendingen zijn binnenkort te beluisteren via de kabel en op een later tijdstip via de ether op 107,6 MHz. Op dit moment zijn al testuitzendingen permanent te beluisteren via internet. Er wordt muziek uitgezonden voor zowel jongeren als ouderen maar er wordt evenzeer aandacht besteed aan onderwerpen als sport, politiek, kunst en cultuur waarbij vooral aandacht wordt geschonken aan Tilburgse aangelegenheden.
 

8-11-2009 Omroep Hoogvliet Totaal on air tijdens intocht Sinterklaas en de Kerstmarkt

Omroep Hoogvliet Totaal zal 21 november te ontvangen zijn via de evenementenfrequentie 107.5 FM t.g.v. de intocht van de Sint. Er is een mobiele studio deze dag in de sporthal waar de Sint een groot feest krijgt aangeboden. Tevens gaat men met een live verslaggever schakelen die op de pakjesboot van de Sint zal stappen om daar vandaan live verslag te doen. Het hele programma duurt van 10:00 tot 18:00 uur.
Op 19 december gaan ze wederom on air tijdens de kerstmarkt vanuit het winkelcentrum.
 

5-11-2009 Berkelland FM onderzoekt ontvangst klachten

De lokale omroep Berkelland FM laat onderzoeken waarom de zender in Neede en Eibergen soms niet of heel slecht te ontvangen is op de frequentie 105.3 FM. De omroep zegt de laatste weken regelmatig klachten te hebben gekregen van luisteraars. De zender was dan een tijdje niet of niet goed via de ether te beluisteren. Medewerkers van Berkelland FM hebben samen met de kabelmaatschappij UPC de aansluitingen en de instelling van de zender gecontroleerd, maar hebben geen storingen kunnen vinden. De omroep vermoedt nu dat de problemen worden veroorzaakt door invloeden van buitenaf, zoals mogelijk een geheime zender. Daarom is de radiocontroledienst van het Agentschap Telecom ingeschakeld om de herkomst van de storing te achterhalen. De zender is overigens ook te ontvangen via 106.0 FM. Die frequentie is volgens Berkelland FM in de gehele gemeente goed te ontvangen. De omroep hoopt dat mensen tips willen geven over de mogelijke oorzaak van de storing. Bron.
 

1-11-2009 AFN zender Erp uit de lucht

Volgens de website van AFN Benelux is de omroep noodgedwongen gestopt op 30 oktober jl. met hun FM uitzendingen via de 91.6 MHz. Lees hier verder.
 

  Terug naar nieuwsarchief