Nieuws juli 2009

   
30-7-2009 Evenementenzender in Nieuwleusen

Zoals ieder jaar, houden we dit jaar ook weer een tent feest in Nieuwleusen. Er zullen ook weer diverse artiesten optreden. Hierbij hebben we ook weer een evenementen frequentie gekregen, dat is de  frequentie 106.6 MHz. Er mag uitgezonden worden met een vermogen van 13 dbw! Ook hebben we dit jaar een eigen website dat is: www.tvteam.fm

    
24-7-2009 100%NL is de illegale FM piraten zat
 

100%NL is de etherpiraten zat en doet piratenstations claims van 50.000 tot 100.000 euro aan de broek. De landelijke commerciŽle zender wordt door krachtige piratenzenders in Twente en de Achterhoek compleet weggedrukt waardoor het landelijke station honderdduizenden euro's reclame-inkomsten derft. De piraten kunnen claims van 50.000 tot 100.00 euro tegemoet zien. Als luisteraars ons niet kunnen ontvangen, schakelen ze over op een ander station en zijn wij ze kwijt. De reclame-inkomsten worden gebaseerd op het aantal luisteraars dat je hebt. Wij bereiken wekelijks anderhalf miljoen mensen en staan op nummer acht in de toptien van best beluisterde Nederlandse zenders," licht 100%NL-directeur Herbert Visser toe. Als het aantal luisteraars terugloopt, dalen ook de inkomsten. "Ik schat dat op honderdduizenden euro's. Als er weer een krachtige piraat wordt gepakt, stappen wij naar de rechter en claimen een schadevergoeding. Aan de hand van officiŽle luistercijfers en de periode waarbinnen een piratenzender ons heeft weggedrukt, kunnen we de hoogte van de claim berekenen." Bron.

   
22-7-2009 Koperen bliksemafleider zendmast Midvliet FM gestolen
 

Koperdieven hebben de bliksemafleider uit de mast van Midvliet FM, de lokale omroep voor de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Wassenaar gestolen. Vorige week werd de huismeester van de flat waar de zendinstallatie van Midvliet FM in Leidschendam is opgesteld, door een bewoner attent gemaakt op de bliksemafleidingsinstallatie op het dak van de flat. Hij constateerde dat het koper was verdwenen. Een blikseminslag op de antenne zou grote gevolgen hebben voor de zendinstallatie. Inmiddels is de schade hersteld. Om diefstal in de toekomst te voorkomen, is er nu een aluminium bliksemafleider geplaatst. Volgens de installateur loopt de dader kans te worden veroordeeld voor dood door schuld. Door zijn of haar toedoen, liepen de bewoners van de flat een verhoogd risico op blikseminslag. De huidige, nieuwe bliksemafleiding is de situatie nu weer geheel veilig. Bron.

   
16-7-2009 Kermis FM Tilburg morgen on air op 107 FM
 

Vanaf morgen is Kermis FM te ontvangen via de evenementenfrequentie 107.0 MHz op de Tilburgse Kermis. Voor foto's van o.a. de zendmast kijk hier.

   
7-7-2009 Geen FUNX meer op LON FM Nuenen
 

Tot 1 juli zond LON FM buiten de eigen programma's om het jongerenstation FunX uit via 105.9 FM vanuit Nuenen maar moest daar op last van het Commissariaat van de Media - de mediawaakhond in Nederland - mee stoppen omdat men door FunX uit te zenden de LON niet aan de mediawet voldoet. Vanaf 1 juli is via de frequentie van LON FM het programma van Plus FM, de lokale omroep voor Geldrop-Mierlo te horen. In het Plus FM programma worden vanaf 1 juli ook op Nuenen gerichte berichten en informatie opgenomen. Bron.

   
2-7-2009 Evenementenzenders Utrecht on air komende weken op 105 FM
 

Dit jaar viert studentenvereniging C.S. Veritas uit Utrecht haar 24ste Lustrum met de Lustrumweek. Deze zal plaatsvinden van 3 t/m 12 juli. Gedurende deze week zullen er talrijke activiteiten worden georganiseerd op het speciaal gebouwde Lustrum≠terrein. Tevens komt een 12 meter hoge zendmast op het dak van Veritas voor de uitzendingen van Lustrumradio (Radio 54) welke te ontvangen zal zijn op de evenementenfrequentie 105.0 MHz.
Aansluitend zal t/m 20 juli Radio UFM gaan uitzenden op deze frequentie t.g.v. het 110 jarig bestaan van
Stichting Lustrum van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. (Utrechtse Vrouwelijke Studenten Vereninging / Nieuwe Vereniging voor Vrouwelijke Studenten te Utrecht) de oudste en grootste vrouwelijke studentenvereniging van Nederland.

   
  Terug naar nieuwsarchief