Nieuws december 2009

   
31-12-2009 Nieuwe antennes en zender voor Simone FM in Hardenberg
 

Vorige week heeft Dutch Telecom Broadcast Support uit Wageningen de FM antennes en FM zender vervangen voor Simone FM in Hardenberg (93.4 FM)
 

27-12-2009 You FM uit de lucht

You FM, de lokale omroep voor Wijdemeren en Loenen is sinds een maand niet meer te ontvangen via de zenders 106.9 Kortenhoef en 107.3 Loenen. Lees hier verder.
 

26-12-2009 Het Drachtster Piraten Team legaal op op 107.6 FM

Het Drachtster Piraten Team is sinds vandaag legaal te horen op de evenementenfrequentie 107.6 FM. Dit i.v.m. de inzamelingsactie Stichting Hart in Friesland. De opbrengst van de feestavond op 27 december komt ten goede aan de stichting Hart in Friesland oftewel de Tjalling Stichting. Deze actieve stichting zet zich dagelijks in voor de gehandicapte medemens, ondermeer door zich al jaren in te zetten voor aangepaste paardensport in de provincie Fryslân.                
 

25-12-2009 Krystteam Tzum op 107.9 FM

In een loods bij Tzum en met een antenne in een kraan is het Krystteam vanaf maandag bezig met een radiomarathon. Zondag hopen ze genoeg geld bij elkaar te hebben voor het goede doel. Dat gebeurt voor het eerst in vijf jaar legaal, want verleden jaar werd de marathon stilgelegd. Daarom is dit keer een vergunning aangevraagd en zijn ze te horen op de evenementenfrequentie 107.9 FM Dit jaar draait Krystteam voor logeerhuis HJEM uit Sneek.       
 

20-12-2009 De Vrolijke Strijders dit jaar legaal op 105.8 FM

In voorgaande nieuwsbrieven werd steeds genoemd dat er achter de schermen heel hard gewerkt wordt. Dat heeft dan nu eindelijk zijn vruchten afgeworpen en in navolging van 2008 kunnen we ook dit jaar weer legaal onze kerstuitzendingen gaan verzorgen. De door het AT aan ons toegewezen evenementenfrequentie is 105.80 FM. De Vrolijke Strijders zijn van 20 december t/m 1 januari te ontvangen. Ook dit jaar gaan we weer heel veel festiviteiten organiseren. Er zal wederom voor alle leeftijdscategorieën iets te doen zijn. Hou voor data en verdere informatie onze site in de gaten. Bron.
 

18-12-2009 Noordwijk FM on air vanuit café Sportzicht in Opende via 107.3 FM

Radio Noordwijk FM is in 2004 opgericht door Ab Huitema en is sindsdien ieder jaar de laatste 2 weken van het jaar legaal te horen op de evenementenfrequentie 107.3 FM. Dit jaar is dat vanaf 18 december t/m 1 januari. Ook word er dit jaar een feestavond georganiseerd met vele bekende en regionale artiesten. Deze feestavond vindt plaats op 19 december en begint om half 9 eveneens in café Sportzicht te Opende. Deze avond is net als andere jaren alweer uitverkocht. Zowel de twee weken dat er uitgezonden word alsmede de feestavond word door de vele sponsoren betaald.
                               

17-12-2009 Radio Rood on air vanuit Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam

Vanaf 19 december doet de toren van Museum Boijmans Van Beuningen dienst als zendmast. De kunstenaar Moritz Ebinger verzorgt vanuit het museum wekelijkse radio-uitzendingen over de kleur rood. Elke zondag vanaf 14.00 uur is Radio Rood live te horen op de evenementenfrequentie 107.5 FM. De toren is de hele winter rood verlicht. Bron.
                               

16-12-2009 Omroep Hoogvliet Totaal on air tijdens de Kerstmarkt

Omroep Hoogvliet Totaal zal 19 december te ontvangen zijn via de evenementenfrequentie 107.5 FM t.g.v. de Kerstmarkt. De omroep zendt live uit vanaf Winkelcentrum Hoogvliet.
 

15-12-2009 De Friese Piraten Combinatie het jaar uit op evenementenfrequentie 107.2 FM

De Friese Piraten Combinatie zal van 18 december t/m 1 januari 2010 te ontvangen zijn via de evenementenfrequentie 107.2 FM t.g.v. de Kerstfair in Wirdum. Hiervoor heeft het Commisariaat voor de Media een vergunning verleend en het Agenschap Telecom een frequentie.
 

14-12-2009 Merweradio beter te ontvangen in stereo met RDS via nieuwe antennes en zender
 

Sinds een aantal weken is Merweradio, de lokale omroep voor Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Graafstroom beter te ontvangen. Pro FM Broadcast heeft nieuwe antennes en een nieuwe zender geplaatst waardoor de omroep nu beter te ontvangen is op 105.4 FM. Tevens is men nu in stereo en met RDS te ontvangen. Info via Pro FM Broadcast.
 

13-12-2009 Radio Middelsé weer goed te ontvangen op 105.3 FM
 

Twee december viel op deze website te lezen dat door een defect in het antennesysteem Radio Middelsé op 105.3 FM een stuk slechter te ontvangen was. Gisterenochtend is de antennekabel vervangen door Dutch Telecom Broadcast Support uit Wageningen. Op de foto is te zien dat kabel vol met water was gelopen. Volgens de eerste berichten is het bereik van weer zoals het was voordat de storing ontstond. Bron.
    

12-12-2009 Radio Veldhoven verhuisd naar opnieuw tijdelijke uitzendlocatie

Radio Veldhoven heeft momenteel weer een andere tijdelijke uitzendlocatie. Het gebouw waar de omroep jaren te gast was, wordt momenteel gesloopt en hier komt nieuwbouw. Eerder zonden ze uit vanaf de studio maar inmiddels is men verhuisd naar een flat. Vanaf deze uitzendplek zal  tot 2012/2013 worden uitgezonden totdat de nieuwbouw klaar is op de oorspronkelijke plaats. Radio Veldhoven is te ontvangen op 107.7 FM.
 

11-12-2009 Broadcast Partners vindt extra frequenties voor lokale omroepen
 

In opdracht van de OLON heeft Broadcast Partners in de afgelopen weken een pilot-onderzoek uitgevoerd naar oplossingen voor de bereiksproblemen van publieke lokale omroepen. Broadcast heeft oplossingen gevonden voor de etherproblemen bij zes publieke lokale omroepen, ondermeer in de vorm van nieuwe frequenties. Het gaat om Tsarina FM, Radio Ideaal, LekWaal FM, Salto, Moerdijk FM en Deventer Radio. Klik op de omroep voor de nieuwe zendgegevens. Bron.
 

9-12-2009 Salsa Radio failliet, RTV Papendrecht snel van start
 

Vandaag op twee dagen na 23 jaar na oprichting, heeft de rechter het definitieve faillissement van Radio Salsa Omroep Stichting uitgesproken. Ongetwijfeld een bericht waarvan door vele Papendrechters toch met een brok in de keel kennis genomen wordt. De trieste ontwikkelingen in de afgelopen jaren betekenden echter de onontkoombare ondergang van de eens zo levendige lokale omroep. Bron.
Maar die nieuwe omroep RTV Papendrecht (RTV P) moet het nieuwe nieuws en entertainment platform van Papendrecht gaan worden. Dit platform zal door verschillende media gedragen worden, namelijk: radio, televisie en internet. Het ontwikkelen van dit concept is momenteel in volle gang.
Bron.
 

6-12-2009 Transportradio iedere werkdag tussen 6 en 7 uur te ontvangen op 1395 AM
 

Vanaf nu is Transportradio op elke autoradio te ontvangen. Op de middengolf AM 1395 kHz, maken ze van maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 07.00 uur een programma voor de transportsector. In heel Nederland, maar zeker ook daarbuiten is ontvangst onderweg mogelijk zoals op de autoradio in de cabine van je truck of in de stuurhut van het schip. De omroep is zeer benieuwd waar je ze kunt horen in binnen- en buitenland. Stuur je ontvangstrapport per e-mail of per sms: trs [spatie] bericht naar 3010.
 

3-12-2009 Big L international on air op 1395 AM
 

Drie dagen later dan we hier hadden gemeld is vanmiddag de AM zender aan de Trintelhaven on air gegaan. De uitzendingen worden verzorgd in samenwerking met KBC Radio. Bron.
 

2-12-2009 Radio Middelsé tijdelijk slechter te ontvangen op 105.3 FM
 

Door een defect in het antennesysteem van Radio Middelsé is het ethersignaal op 105.3 FM een stuk slechter te ontvangen dan u gewend bent. Er is water in de kabel terecht gekomen waardoor het signaal niet goed meer wordt getransporteerd van de zender naar de antenne. Bovendien is de kabel door het water intern beschadigd geraakt. Wij hopen het probleem spoedig te kunnen herstellen. Bron.
 

  Terug naar nieuwsarchief