Nieuws augustus 2009

   
31-8-2009 Radio Hollandio niet morgen maar op 1 oktober te beluisteren in Den Bosch - UP DATE

Niet morgen maar op 1 oktober zal Radio Hollandio in de regio Den Bosch te ontvangen zijn op de frequentie waar nu nog Radio Mexico Den Bosch uitzendt (94.1 MHz). Eerder dit jaar werd op 8FM al melding gemaakt dat Radio Hollandio in de ether zou komen in Den Bosch zoals hier is te beluisteren. Of Radio Mexico op een andere frequentie gaat uitzenden is nog niet duidelijk.
 

25-8-2009 RADIONL bestrijdt uitspraak over frequenties Cuijk en Ameland

Directeur Nico Silvius van RADIONL snapt niets van de gerechtelijke uitspraak over zijn FM-frequenties in Cuijk en Ameland. De bestuursrechter in Rotterdam bepaalde dat de twee kavels opnieuw verdeeld moeten worden omdat er geen regiogebonden programma worden uitgezonden. "Wat de rechter heeft gezegd kan helemaal niet", "je mag zoveel kavels hebben als je maar wil, als het maar geen dubbele dekking is en niet meer dan 30 procent van de Nederlandse bevolking bereikt en daar voldoen we aan. De Stichting Kabelkrant Ameland en Memories FM, een nog op te zetten commerciŽle zender uit de Brabantse gemeente Landerd, stapten daarop naar de rechter. Zij hadden beroep ingesteld tegen de beslissing om de frequenties aan RadioNL te geven, omdat het radiostation geen regiogebonden programma's uitzendt. De rechter volgde die redenatie. Het ergste vindt Silvius het dat de zaak uberhaupt aangespannen is. "Ik baal er van dat mensen alleen maar aan je poten kunnen zagen en je geen succes mag hebben in Nederland. Doet me meer dan je zou denken..." De RADIONL directeur is geen partij in de rechtszaak en wacht nog even af met wat voor bericht Agentschap Telecom komt. Bron. Lees hier de volledige uitspraak.
 

24-8-2009 Derde zender een feit voor Maasland Radio

Al geruime tijd werd melding gemaakt op hun website dat er binnenkort een extra zender zou komen maar vorige week was het echt zover: de derde zender voor Maasland Radio is on air gegaan vanuit Wellerooi op 106.3 FM met 100 Watt. Info via Maasland Radio.
 

23-8-2009 Delfsail TV via evenementenfrequentie te ontvangen op UHF kanaal 68

Vanaf vandaag is tijdens Delfsail in Delfzijl via een tijdelijke TV zender Delfsail TV te ontvangen op UHF kanaal 68 en is te ontvangen via het DVB-T systeem.
 

21-8-2009 RADIONL raakt twee frequenties kwijt / onderzoek naar dubbele dekking Decibel - UP DATE

Tijdens de herverdeling van de 12 restfrequentiekavels voor regionale commerciŽle omroepen heeft RADIONL 11 van de 12 frequentiekavels weten binnen te halen. RADIONL begon met uitzenden in de noordelijke provincies, maar kreeg via diverse overnames uitbreiding met de Kop van Noord-Holland, Gelderland en Limburg (overname Star FM). De verdere gebiedsuitbreiding kwam tot stand door de 11 nieuwe frequentiekavels (waaronder in Amersfoort, Noord-Brabant en Ameland). De immense uitbreiding van de regionale commerciŽle zender RADIONL was een doorn in het oog van enkele nieuwe regionale commerciŽle initiatieven. Bovendien druist het in tegen de regel dat per regio een op die regio gericht programma moest zijn, terwijl nu op alle regionale frequenties hetzelfde programma te horen is, op de verkeersinformatie na. De rechter heeft in ieder geval besloten dat de kavels in Ameland (89.4 FM) en Cuijk (95.3 FM) opnieuw zullen moeten worden toegewezen. Het Agentschap Telecom en het Commissariaat voor de Media gaan de zaak onderzoeken en nemen daarbij ook de recente ontwikkelingen bij Radio Decibel mee, die in Den Haag bijvoorbeeld dubbele dekking heeft door de overname van de Hofstad-frequentie. Bron.
 

19-8-2009 Smart FM Papendrecht off air - UP DATE

De zender Papendrecht van Smart FM (105.0 FM) is alweer geruime tijd uit de ether. De website van Smart FM vermeld editie Papendrecht niet meer. Vandaag werd de reden hiervan bekend gemaakt door de voorzitter van de RSOS. "De samenwerking tussen Smart FM en RSOS Papendrecht (RTV Papendrecht) bleek in de loop van de tijd voor beide partijen toch niet die toegevoegde waarde op te leveren die iedereen er oorspronkelijk van verwachtte. Bovendien is het bestuur van RSOS sinds begin dit jaar hard bezig met een geheel nieuwe invulling te geven aan de lokale publieke omroep Papendrecht. Daarvoor is in nauw overleg met het PBO een uitgebreid programmadoel opgezet. Bovendien wordt bij alle stappen die gezet worden intensief contact gehouden met de verantwoordelijke wethouder. RSOS weet zich in dit traject aan alle kanten gesteund door met name College, Raad en PBO. Overigens kent ook Smart FM een aantal uitdagingen waar ze nu veel energie in stoppen. Het huidige bestuur trad op 1 januari dit jaar aan en trof een lege winkel aan. In de afgelopen jaren werden alle activiteiten uitgevoerd via Smart FM, dat ook voor de techniek zorgde. Het nieuwe bestuur streeft echter een zeer nadrukkelijk Papendrechtse signatuur na. Daarvoor is inmiddels een team van tien ervaren radio mensen bezig met het formuleren van de juiste format en het aanpakken van de vereiste techniek. De verwachting is dat een en ander tegen eind september vorm heeft zodat de uitzendingen op volle kracht doorgezet kunnen worden. Tegelijkertijd start een campagne met als doel het bij elke Papendrechter(se) bekend maken van Ďzijn of haarí eigen omroep. Van de zijde van de ondernemers/winkeliers is al positief gereageerd. De verwachting is dat ook op de komende commerciŽle opties ook zo gereageerd zal worden. Dus, nog een paar weken geduld en RTV Papendrecht geeft weer gehoor. Het streven is midden volgend jaar daar ook een gezicht aan toe te voegen in de vorm van de invulling van TV".
 

19-8-2009 Lowlands on Air 106.2 FM

Net als ieder jaar kun je op Lowlands luisteren naar Lowlands on Air via de evenementenfrequentie 106.2 MHz. Lowlands vindt dit jaar plaats van 21 t/m 24 augustus.
 

18-8-2009 Ook dit jaar KLM Open Radio vanuit Zandvoort op 107.3 FM

Van 20 t/m 23 augustus wordt het KLM Open gespeeld op een van de mooiste banen van Nederland: de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort. Zoals ieder jaar zal via een evenementenzender op 107,3 KLM Open Radio te ontvangen zijn met het laatste nieuws, verslagen vanuit de baan en interviews met spelers.
 

17-8-2009 Kick-IN FM via 106.9 FM in Enschede/Hengelo te ontvangen

Als aankomende student aan de Universiteit Twente staat je veel te wachten. Om meer informatie te krijgen over alles voor/tijdens/na de Kick-In, de introductieweek van de Universiteit Twente kun je ook dit jaar weer luisteren naar Kick-In FM via de evenementenfrequentie welke dit jaar op 106.9 FM te ontvangen is. De zender is te ontvangen van 19 t/m 27 augustus op de campus in Enschede en Hengelo.
 

16-8-2009 Xnoizz Flevo Festivalradio op 105.3 FM

Het hele festival lang kun je straks weer luisteren naar Xnoizz Flevo Festival Radio met: interviews, acties, reportages en heel veel muziek. Neem je radio mee naar Flevo en stem af op de evenementenfrequentie 105.3 FM. Het festival vindt plaatst van 20 t/m 23 augustus op het recreactie terrein Bussloo in Wilp
 

15-8-2009 GP Radio Eext ook dit jaar weer on air

Van 18 tot en met 24 augustus is GP Radio Eext te horen op de evenementenfrequentie 106,4 MHz. Tijdens de jubileumfestiviteiten van de Historische Motor GP wordt net als vorig jaar live verslag gedaan. Dit is te zien tijdens de Motorsportexpo aan de Kampstraat in Eext. Daar is speciaal voor GP Radio een studio gebouwd in een glazen kooi. GP Radio Eext is een zender met actualiteiten en nieuws uit de omgeving, interviews, spel en vooral muziek en is alleen te ontvangen op het evenementen terrein.
 

14-8-2009 Olof FM Tilburg op 106.7 FM

Ook tijdens de komende TIK-week, de introductieweek voor Tilburgse studenten van 17 tot en met 21 augustus, zal studentenvereniging TSC St. Olof weer een speciale radiozender hebben voor de aankomende studenten. Olof FM, in Tilburg te ontvangen via evenementenfrequentie 106.7 zal een hele week de TIKkers op de hoogte houden van alles omtrent de TIK-week, het studeren in Tilburg ťn is de enige radiozender speciaal voor Tilburgse studenten. De zender zal tijdens de TIK week ook te beluisteren zijn via de website van de vereniging www.olof.nl.
 

13-8-2009 HAR FM op 106.8 FM in Vierhouten

In Vierhouten vindt vanaf vandaag t/m 16 augustus HAR2009 plaats, een vierdaagse conferentie over de meest uiteenlopende onderwerpen; van Nanotechnologie tot censuur door zoekmachines, van lekken in Windows 7 tot digitale burgerrechten. Internationaal gerenommeerde sprekers met verschillende visies op technologie, toepassingen en de toekomst zullen  tijdens de HAR hun betogen en beschouwingen geven. Ze hebben ook een eigen evenementenzender on air HAR FM op 106.8 MHz.
 

12-8-2009 Virgiel FM Delft op 107 FM

Virgiel is de enige studentenvereniging met een radiozender  in de OWEE!  Elke dag kun je luisteren naar zindere zomerhits, zinloos geblaat en dansplaatjes waardoor je wel moet bewegen. Natuurlijk zijn er ook elke dag geweldige prijzen te winnen. Alles is te volgen via de evenementenfrequentie 107.0 FM t/m 20 augustus.
 

11-8-2009 Evenementenzenders in Emmen en Leeuwarden voor Stenden Radio

Stenden Hogeschool heeft tijdens de ĎStudiestartweekí van 24 tot  en met 28 augustus een eigen radiozender in samenwerking met NOS Headlines. Gedurende de introductieweek van de hogeschool, met vestigingen in Emmen, Assen, Meppel, Groningen en Leeuwarden, worden er  reportages op Stendenradio uitgezonden. Alles is te volgen via de evenementenfrequentie 107.0 FM in Emmen en 106.8 FM in Leeuwarden.
 

8-8-2009 Haarlem105 TV is gestart met digitale tv-uitzendingen via de ether (DVB-T).

Haarlem105 TV is donderdagavond gestart met digitale tv-uitzendingen via de ether (DVB-T). Dit bericht HF-Prints. Haarlem 105 TV is te ontvangen via kanaal 46 UHF. Voorlopig wordt er uitgezonden met een gereduceerd vermogen. Eind augustus wordt er een andere antenne geplaatst en zal er worden uitgezonden met een vermogen van 25 watt. Bron: Media Magazine
 

5-8-2009 Family Radio on air tijdens Kriekjes Muziekevenement in Tiendeveen

Van 5 tot  en met 8 augustus is  Family Radio te beluisteren via de evenementenfrequentie 105.1 FM in Tiendeveen i.v.m. het Kriekjes Muziekevenement.
 

2-8-2009 RTVS gestopt met uitzenden via DVB-T
 

De digitenne zender van RTV Stadskanaal staat uit. Op maandag 6 juli werd de stekker uit het stopcontact getrokken en zo kwam een einde aan een unieke mogelijkheid voor lokale omroepen. RTVS mocht op basis van een experimenteer vergunning van het Agentschap Telecom 2 x een halfjaar experimenteren met digitale tv signalen via een DVB-T zender. Het uitzenden en starten met een regulier TV programma via digitenne brengt echter hoge kosten met zich mee. Een vaste vergunning wordt niet uitgegeven en een verlenging van wederom een halfjaar experimenteren zat er ook niet meer in. Dit was aanleiding op per direct de testuitzending te beŽindigen. Bezitters van een digitenne settopbox in de Kanaalstreek kunnen daarom nu niet meer de testsignalen volgen. Het radiosignaal wat eveneens werd uitgezonden via digitenne is ook niet meer te ontvangen. De digitenne uitzending werd mede mogelijk gemaakt door de firma HF Prints uit Lelystad. De testresultaten zijn op te vragen bij het AT. Filmpje van het uitzetten van de DVB-T zender. Bron.

   
  Terug naar nieuwsarchief