Nieuws april 2009

   
29-4-2009 Veronica wil met 'Altijd Klassiek' op FM kavel A8 en met Kink FM op kavel A7
 

De Veronica Holding B.V. heeft van het Commissariaat voor de Media toestemming gekregen om een nieuwe commerciële omroep te starten met de naam 'Altijd Klassiek'. De vereniging Veronica heeft met deze omroep namelijk interesse om via FM kavel A8 te gaan uitzenden. Guido van Nispen, Algemeen Directeur van Veronica Holding wilde woensdag nog geen uitspraken doen. "Dit is nu niet het goede moment". Over de toekomst van Kink FM wilde Van Nispen ook niets zeggen. Geruchten gaan dat Kink FM aast op FM kavel A7. Naast "Altijd Klassiek" hebben ook Radio 538 namens RTL Jazz, WBS Projects B.V. uit Alphen aan den Rijn namens Jazz Café en Radio Jazz B.V. uit Amsterdam interesse in het klassieke kavel. Talpa Media Holding NV heeft namens Radio 10 Gold, WBS Projects B.V. namens Rock Café en Lex Harding B.V. allen een aanvraag ingediend voor FM kavel A7. Bron.

   
27-4-2009 Cool FM Vlissingen 107.1 geruime tijd uit de lucht
 

Cool FM Walcheren is al maanden niet meer te ontvangen via de zender Vlissingen op 107.1 MHz. Reden is niet bekend.

   
24-4-2009 Amersfoort Jazz FM via evenementenzender op 107.2 MHz
 

Amersfoort Jazz FM doet op 7, 8, 9 en 10 mei op 107.2 MHz live verslag van de 30e editie van het Amersfoort Jazzfestival. Er wordt een professionele radiostudio ingericht bij Theatercafé Borra op de Hof, waar live radio kan worden bekeken. De uitzendingen hebben voldoende bereik om de regio Amersfoort te dekken via een evenementenfrequentie. Van de optredens zijn delen op de radio te horen, met bijbehorende commentaren van prominenten. Daarnaast besteedt Amersfoort Jazz FM aandacht aan de bezoekers van het festival, zodat de uitzendingen een prima sfeerimpressie geven van het geheel. De programmering loopt van 12.00 uur tot middernacht live en wordt vanaf middernacht tot 12.00 uur herhaald. U kunt zodoende op uw gemak thuis en in de auto nog even nagenieten van een een paar prachtige dagen Jazz in Amersfoort. Deze uitzending wordt verzorgd door Broadcast Facilities Nederland BV (BFN). BFN is een audiovisueel productie- en servicebedrijf. Ooit begonnen als technische tak van Radio Nederland Wereldomroep, heeft BFN zich ontwikkeld tot een onafhankelijke, zelfstandig opererende onderneming met een breed dienstenpakket.

   
23-4-2009 BataRadio in de ether via lokale omroepen
 

De Batavierenrace zal dit jaar voor de tweede keer live te volgen zijn via de radio. Vanaf vrijdag 24 april 20:00 tot zaterdag 25 april 18:00 uur zal BataRadio live uitzenden vanuit het sportcentrum in Enschede. Dit radioproject, dat is opgezet door een groep studenten van de Universiteit Twente, doet vanaf vrijdag 25 april 20:00 tot zaterdag 25 april 18:00 uur verslag van de grootste estafetteloop ter wereld. De uitzendingen zijn te beluisteren via lokale omroepen op de route en via internet. Enschede FM (105.1 MHz) en Nijmegen 1 (107.8 MHz) geven gedurende de hele race de uitzendingen van BataRadio door. Voor de deelnemers is BataRadio tijdens de eerste etappes van de race ook te ontvangen via Gelre FM (106.2, 106.4, 107.2 en 107.5 MHz). Vorig jaar werd BataRadio voor het eerst gemaakt. Toen nog zonder de hulp van de lokale omroepen. De mensen achter het project maakte afgelopen zomer ook radio-uitzendingen (IK-Radio) tijdens de introductieweek van de Universiteit Twente via een evenementenfrequentie. De Batavierenrace is de grootste estafetteloop ter wereld. Meer dan 8000 studenten starten aankomende nacht om 00:00 uur en lopen bijna 182 kilometer, onderverdeeld in 25 etappes, tussen Nijmegen en Enschede. Het is de 37e keer dat de race wordt gehouden. Bron.

   
22-4-2009 Herstart Omroep Zwolle laat op zich wachten
 

Omdat Omroep Zwolle failliet is wordt er door een groep vrijwilligers van de omroep hard gewerkt aan een comeback. Onder leiding van KvK-voorman Frits Smit bekijkt men de mogelijkheden voor een herstart. Daarbij is het afhankelijk van de uitslag van de bevindingen van curator Witteveen. Eind april moet hij zijn eerste rapportage aan de rechtbank doorgeven. De uitslag van de curator is in deze cruciaal voor de vrijwilligersgroep. Zijn er teveel schulden dan houdt het verhaal op en moet de vergunning, die afgelopen oktober 2008 nog met 5 jaar verlengd werd, aan het Commissariaat Van De Media teruggeven worden. Zover is het nog niet, zegt oud-voorzitter Jan Kistemaker. Hij adviseert de vrijwilligers deze weken. Bij de mogelijke herstart zijn Frits Smit, raadslid Hans Borrel en de vrijwilligers Marijke Riesebeek, Raymond Koning en Christiaan Keur betrokken. Ze willen onder andere ROC Landstede en als het nodig is ook RTV Oost bij de plannen betrekken. Kistemaker betreurt de gang van zaken bij de omroep zeer. Sinds zijn vertrek in maart 2008 heeft hij de lokale omroep af zien glijden. Dat het vorige bestuur een failliete boedel overnam bestrijdt de oud-voorzitter ten stelligste. "De oud-medewerkers die advertentiegelden binnenhaalden hebben destijds goed werk verricht. Na hun gedwongen vertrek ging het mis". Er hebben zich, als de omroep de vergunning niet kan behouden, al gegadigden hiervoor gemeld. Dat zijn Stichting Publieke Media Zwolle, de Lokale Omroep Kampen en een stichting uit Dalfsen. Kistemaker ziet geen herstart op korte termijn, hij denkt meer aan weken. Mocht de vergunning teruggegeven moeten worden dan zal het naar zijn oordeel zeker een half jaar duren voordat er een nieuwe lokale omroep is. Omroep Zwolle was te ontvangen op FM 105.0. Bron.

   
4-4-2009 Nieuwe antennes voor Radio Noordoost Friesland
 

Vrijdagochtend zijn op het terrein van Kabel Noord in Dokkum nieuwe antennes geplaatst ten behoeve van Radio Noordoost Friesland. Daarvoor werd een 53 meter hoge kraan van de firma Vrieswijk uit Holwerd ingezet. De technici konden onder prima zonnige omstandigheden hun werkzaamheden uitvoeren. Door vervanging van de deels beschadigde oude antenne is het ethersignaal op 107.0 FM vanaf nu weer goed te ontvangen in Dongeradeel, Dantumadeel en Kollumerland. Bron.

   
3-4-2009 Nieuwe antennes en zender voor Alphen Stad FM
 

De lokale omroep voor Alphen aan den Rijn heeft 1 april een compleet nieuwe zender en antennes geplaatst op de hoogste flat van Alphen aan den Rijn. De opdracht was uit besteed aan DBTS. Er is gekozen voor een zender en antennes van het merk CTE. Na een dag hard werken en het gebruik van een hoogwerker van 60 meter was Alphen Stad FM nog beter in de gemeente te beluisteren via 105.4 FM. 

   
  Terug naar nieuwsarchief