Nieuws september 2008

   
30-9-2008 Radio Hollandio neemt 1 oktober om 10:00uur FM frequentie Eindhoven in gebruik
 

Op de FM frequentie 95.5 MHz vanuit Eindhoven is sinds vandaag deze mededeling te horen. Morgenochtend om 10:00uur zal Radio Hollandio te ontvangen  zijn via deze frequentie. Radio Hollandio zendt 24 uur per dag muziek uit van Nederlandse bodem. Recentelijk heeft het Commissariaat voor de Media hiervoor toestemming verleend.

   
26-9-2008 Ook dit jaar weer 3oktoberradio vanuit Leiden
 

Stichting Leidse Evenementen Radio (SLER) presenteert ook dit jaar weer 3oktoberradio. Van 1 tot en met 4 oktober is het feest der feesten, nl. het Leidens Ontzet, live te volgen op de radio via de evenementenfrequentie 107.0 FM en wereldwijd via het internet op www.3oktoberradio.nl. De SLER maakt het doormiddel van 3 oktober radio mogelijk dat thuisblijvers en mensen die niet bij de festiviteiten aanwezig kunnen zijn toch live kunnen meegenieten van de 3 oktober feesten. Bron: persbericht.

   
25-9-2008 Wederom uitbreiding voor Digitenne
 

Afgelopen dagen is via de zendmasten in Enkhuizen, Den Burg en Veenendaal het TV pakket "Digitenne van KPN" on air gegaan.

   
22-9-2008 Digitenne vanuit Helmond en Zoetermeer on air
 

Sinds vorige week wordt via twee hagelnieuwe zendmasten in Helmond en in Zoetermeer het TV pakket "Digitenne van KPN" uitgezonden.
Via de zendmast Zoetermeer wordt ook KPN Mobiel TV uitgezonden.

   
21-9-2008 Omroep Reest en Vecht optimaliseert bereik
 

Omroep Reest en Vecht de lokale omroep voor de gemeente Hardenberg heeft hun bereik verbeterd. De zender Gramsbergen welke uitzendt op 105.8 MHz wordt binnenkort uitgeschakeld daar is nu een verwijzingstekst te horen. De zender Dedemsvaart welke uitzendt op 107.2 MHz is van 50W naar 75W ERP opgekrikt en de zender Hardenberg 106.9 is opgekrikt van 50 naar 100W ERP. Tevens hebben beide zenders RDS zodat een autoradio zonder storing schakelt tussen beide zenders.

   
20-9-2008 Truckrun FM on air tijdens Truckrun Valkenswaard
 

Tijdens de Truckrun Valkenswaard welke vandaag plaatsvindt zal TruckrunFM uitzenden op de evenementenfrequentie 105.2 FM. Tevens zullen er een tweetal 'steunzenders' in de lucht zijn. De eerste staat opgesteld in Bergeijk welke uitzend op 106.1 FM waar later dit jaar Bergeijk FM van start zal gaan. De tweede zal zijn opgesteld in Waalre welke uitzend op 107.0 FM. Deze frequenties zullen, mits u een radio heeft met RDS en een AF functie, automatisch 'verspringen' afhankelijk van het sterkste signaal. Door de toevoeging van deze twee steunzenders is een goede ontvangst van TruckrunFM tijdens het Truckrun evenement gegarandeerd.

   
19-9-2008 Radio Lingewaard nu via 93.6 MHz
 

Radio Lingewaard heeft gisteren de nieuwe frequentie 93.6 MHz in gebruik genomen. Er is een nieuwe zender en antenne geleverd door Broadcast Partners welke gemonteerd is door  Dutch Telecom Broadcast Support (DTBS). Foto's via DTBS.

   
18-9-2008 Werkzaamheden KPN toren Amsterdam Zuidas klaar
 

De werkzaamheden zijn inmiddels al afgerond. Voor een complete foto reportage kijk hier.
Op deze website is de opbouw te volgen via een webcam.

   
16-9-2008 Werkzaamheden KPN toren Amsterdam Zuidas verlopen voorspoedig
 

De werkzaamheden verlopen voorspoedig dankzij het rustige weer. Rond het middaguur werd de zwaarste hijs gedaan met een gewicht van meer dan 60 ton, zie bovenstaande fotosessie. Daarna wordt de kraan aangepast naar een hoogte van 170 meter en morgen wordt begonnen met de laatste drie hijsen. Klik op de foto's voor een vergroting.

   
14-9-2008 Extra zenders digitale radio en TV tijdens de IBC 2008
 

Nog t/m dinsdag 16 september vindt in de Amsterdam RAI weer het congres IBC (International Broadcasting Convention) plaats. De IBC is een jaarlijks terugkerend congres over de nieuwste technologieŽn op het gebied van o.a. audio, kabel, internet en multimedia. Tijdens de IBC kan men in en rondom het RAI complex de speciale uitzendingen ontvangen van IBC 2008. Het DVB-T signaal is te ontvangen op UHF kanaal 35; DVB-H op UHF kanaal 28, T-DAB en T-DMB op kanaal LH.

   
13-9-2008 Maandag start opbouw nieuwe mast op KPN toren Amsterdam Zuidas
 

Maandag begint KPN met de opbouw van een nieuwe zendmast aan de Zuidas. De hoogste kraan van Europa (Mammoet Liebherr LTM 11200-9.1) begint dan met het hijsen van onderdelen voor de 146 meter hoge toren. Voor het hijswerk is twee weken uitgetrokken, maar dat is afhankelijk van het weer. Als de windkracht boven vier komt, mag er niet worden gehesen. De KPN zendmast bij station RAI, die uit de jaren zestig stamt, is door de oprukkende hoogbouw aan de Zuidas te laag geworden. Om ongehinderd tv, radio en noodsignalen uit te kunnen zenden in Amsterdam en wijde omgeving van mobiele telefonie te voorzien, moet de 106 meter hoge toren worden verhoogd tot bijna 150 meter. Het wordt daarmee, na de schoorstenen van de Afval Energiecentrale, het hoogste bouwwerk van de stad. Foto's van de werkzaamheden vind je hier en hier. Lees verder via Het Parool. Bron: Mediamagazine

   
10-9-2008 Mast Veenendaal voorzien van TV antennes t.b.v. Digitenne
 

Vandaag heeft VolkerWessels Telecom een mast in Veenendaal voorzien van TV antennes welke binnenkort het digitale TV pakket "Digitenne van KPN" gaat uitzenden. Een filmpje van deze actie is te zien op You Tube; klik op de foto rechts. Voor een foto van de gehele mast klik op de foto links. Met dank aan Michel Nyenes voor de fotos en het filmpje.

   
9-9-2008 Digitenne vanuit Roosendaal on  air
 

Sinds vandaag wordt via de zendmast Roosendaal het TV pakket "Digitenne van KPN" uitgezonden op de UHF kanalen 29, 30, 32 en 48.

   
5-9-2008 Radio Nova FM via 106.9 FM tijdens de Corsoweek Tiel
 

Radio NOVAFM is zoals ieder jaar weer te beluisteren tijdens het Fruitcorso en Appelpop in Tiel. De zender verzorgt uitgebreide reportages en live verslaggeving van alle activiteiten via de evenementenzender op FM 106.9 MHz van 6 t/m 14 september.

   
  Terug naar nieuwsarchief