Nieuws oktober 2008

   
30-10-2008 City FM in Randstad verder als Radio Decibel
 

Per 1 januari zal Radio Decibel in de gehele Randstad klinken. De Amsterdamse radiozender heeft daartoe samen met Boomerang Unlimited de radiofrequenties van City FM overgenomen. De frequenties van City FM vormen tezamen het grootste regionale radiopakket dat 5 jaar geleden werd geveild en zijn te horen in alle vier grote steden (en ver daarbuiten). Hiermee kan Radio Decibel haar radioambitie realiseren: de grootste zender te worden in de vier grote steden. Voor Radio Decibel (her) oprichter Bas Emons komt daarmee een droom uit: ‘Na een klein jaar met uiterst beperkte middelen en zeer creatief geopereerd te hebben gaat hiermee de ultieme radiowens in vervulling. Radio Decibel is in 1977 gestart op een zolderkamer in Amsterdam West, bij de wederopstanding in 2007, op een slaapkamer aan de Da Costakade en is nu helemaal klaar om Nederland te bevrijden van het huidige radioaanbod’. Voor de programmatische realisatie van de Decibel zal nauw worden samengewerkt met Boomerang Unlimited. Deze is zowel eigenaar van Boomerang Media, Boomerang Publishing als de NL-Bladen (10, 20, 30, 70). Juist de combinatie van stedelijke print en stedelijke radio biedt voor zowel Decibel als de NL-bladen vele voordelen. Zowel redactioneel als door elkaar publicitair te ondersteunen. Voormalig City FM eigenaar Gerro Vonk: “Ik zie een ijzersterk stedelijk media-aanbod ontstaan voor adverteerders in de Randstad door de combinatie van Boomerang en de NL-Bladen. Het bereik van City FM, ruimschoots het NR.1 regionale radiostation, vormt een goede aanvulling. Gezamenlijk ontstaat er zo een gelijke commitment naar kwaliteit voor de luisteraars en resultaat voor de adverteerders”. Radio Decibel zal gaan uitzenden vanuit Boomerang Casa, dé creatieve hotspot in A’dam Noord waar alle bedrijven inmiddels zijn gehuisvest. (Persbericht). Via de huidige FM-frequentie van Decibel in Amsterdam (94.9 MHz) zal vanaf 1 februari de zender Decibel Jordaan te horen zijn met veel aandacht voor het Nederlandstalig repetoir. Decibel is vanaf 1 januari te horen via de FM-frequeties 98,0 MHz in Amsterdam, 98,3 MHz in Noord-Holland, 98,5 MHz in Utrecht en 97,6 MHz in de regio Rotterdam, Den Haag en Leiden.

   
23-10-2008 Geen extra etherfrequentie Deltapiraat
  Er komt geen extra etherfrequentie voor een themakanaal van de lokale omroep Delta FM, Deltapiraat. Een beroep van de lokale omroep in Twenterand om zo'n frequentie af te dwingen voor Deltapiraat is ongegrond verklaard. Volgens de lokale omroep houdt het agentschap Telecom de etherpiraten voor de gek door te zeggen dat er te weinig etherfrequenties beschikbaar zijn. Die kritiek is niet door de rechtbank over genomen. Deltapiraat noemt de uitspraak spijtig voor alle initiatieven in Nederland om piratenradio in de ether te legaliseren.
   
18-10-2008 Haren FM mag uitzenden op 107.0 FM
 

Gisteren heeft Haren FM de papieren van het Agentschap Telecom ontvangen waarin staat vermeld dat ze mogen gaan uitzenden 107.0 FM met 50 Watt. De materialen kunnen besteld worden en de geplande start zal over ca. 6 weken zijn. Info Haren FM.

   
17-10-2008 Slam!FM neemt steunzender Sliedrecht in gebruik
 

Slam!FM heeft vandaag een nieuwe frequentie in Sliedrecht in gebruik genomen. Het gaat om de 88.8 MHz met 50W ERP.

   
13-10-2008 Radio 538 neemt extra zender Markelo in gebruik
 

Radio 538 heeft vorige week een nieuwe frequentie in Markelo in gebruik genomen. Het gaat om een extra zender van 2kW op 102.7 MHz. Info via Broadcast Partners.

   
11-10-2008 Digitenne ook in Tilburg te ontvangen
  Donderdag heeft KPN de zender Loon op Zand ingeschakeld t.b.v. het TV pakket "Digitenne van KPN".
   
8-10-2008 Q Music neemt steunzender Goes in gebruik
 

Q Music heeft deze week een nieuwe frequentie in Goes in gebruik genomen. Het gaat om een steunzender van 100W op 100.7 MHz. Info via MediaMagazine.

   
3-10-2008 Digitenne ook in Hoorn te ontvangen
  Afgelopen week is via een zendmast in Hoorn het TV pakket "Digitenne van KPN" on air gegaan.
   
2-10-2008 Regio FM nu ook via 95.3 FM
 

Regio FM heeft vorige week de nieuwe frequentie 95.3 MHz in gebruik genomen. Vreemd genoeg zijn de andere vier zenders ook nog gewoon in de lucht (106.1 Siddeburen, 107.2 Slochteren, 107.5 Bedum en 107.9 Scharmer).

   
1-10-2008 Radio Hollandio om 10:00uur gestart via Eindhoven 95.5 FM
 

Sinds 10:00 uur is Radio Hollandio te ontvangen. De opening verliep sober, voor het nieuws een jingle en na het nieuws een andere jingle. Radio Hollandio zendt 24 uur per dag muziek uit van Nederlandse bodem. Recentelijk heeft het Commissariaat voor de Media hiervoor toestemming verleend.

   
  Terug naar nieuwsarchief