Nieuws juli 2008

   
29-7-2008 Unity FM neemt Radio 7 over
 

De Stichting Streekomroep Braassemermeer (SSB), de lokale zendgemachtigde van de gemeentes Alkemade en Jacobswoude, gaat vanaf 1 augustus verder onder de naam Unity FM. Het Leiderdorpse mediabedrijf Rudeboy Media zal de programmering gaan verzorgen. Nu doet het bedrijf dat ook al voor de lokale omroep van Leiderdorp dat ook Unity FM heet. De programmering van de zender voor Alkemade en Jacobswoude verschilt wel van die van Leiderdorp. "Er is al enige tijd contact met het bestuur van SSB en de productiemaatschappij die de huidige radiozender, Radio 7, exploiteert. Deze maatschappij heeft te kennen gegeven de exploitatie niet meer kunnen verwezenlijken en daarom is SSB met ons in gesprek gegaan. De uitzendingen zullen gaan starten op 1 augustus om 16:00 uur via de 105.00 FM", aldus Rudo Slappendel, de eigenaar van het mediabedrijf.De eerste weken zal het signaal van Unity FM uit Leiderdorp doorgegeven worden, waarbij er ook regionieuws van Jacobswoude en Alkemade te horen zijn. Na de zomer zal er dan een aparte programmering gelanceerd worden via 105.00 FM. De zenders zullen dan apart van elkaar draaien, maar wel een link met elkaar hebben. In de avond zullen diverse programma's via beide frequentie uitgezonden worden, dit zullen met name de programma's zijn die een regionaal karakter hebben. Bron: Mediamagazine.

   
26-7-2008 Zuid FM weer on air op 105.8 MHz
 

Zuid FM, de lokale omroep voor de gemeente Eijsden is weer on air op 105.8 MHz. In de nacht van  22 op 23 maart dit jaar werd de zendinstallatie gestolen en sinds die tijd waren er geen uitzendingen via de ether. Maar sinds gisterenmiddag zijn ze weer te beluisteren. Met dank aan Roy Prikken voor deze info.

   
25-7-2008 Zwarte Cross Radio via een evenementenzender in Lichtenvoorde te ontvangen
 

Dit weekend van 25 t/m 27 juli kun je Zwarte Cross Radio ontvangen via de zenders van  Optimaal FM maar tevens komt een extra evenementenfrequentie on air zodat men op het terrein in Lichtenvoorde ook Zwarte Cross Radio goed kan ontvangen via 105.6 MHz.

   
23-7-2008 Zendmast Roermond nu met DVB-T en DVB-H on air
 

Gisteren heeft KPN de DVB-T en -H zendinstallaties in Roermond ingeschakeld. Voor kanaal- en vermogen informatie klik hier. Mastfoto via www.Electronicbude.de.

   
21-7-2008 Efteling Radio sinds 10.43 uur van start
 

Nadat men eind juni de zender voor Efteling Radio al had ingeschakeld was vanochtend om 10:43 uur de officiële opening. Men zendt 24 uur per dag uit en brengt behalve hits en klassiekers voorgelezen sprookjes voor kinderen. Elk uur is er een nieuwsuitzending met verkeersinformatie. Ook zijn er reportages uit het park. Efteling Radio zendt uit vanaf het Efteling Hotel in Kaatsheuvel op 104.3 MHz en via internet. Beluister jingles -1-, -2-, -3- en 4.

   
18-7-2008 KPN digitenne nu ook in Deventer te ontvangen
 

KPN heeft afgelopen maandag t.b.v. Digitenne de zendinstallatie in Deventer in gebruik genomen.

   
15-7-2008 Evenementenzender TV Team Nieuwleusen ook dit jaar on air
 

Net als het voorgaande jaar heeft het TV Team uit Nieuwleusen weer een evenementen frequentie toegewezen gekregen van het Agentschap Telecom. Deze evenementenfrequentie wordt eveneens net als het jaar ervoor, 105.2 MHz in stereo, rds en orban sound. Hoe het vorig jaar ging is hier te lezen.

   
14-7-2008 KPN digitenne mast Zoetermeer staat
 

VolkerWessels Telecom heeft vandaag de nieuwe mast in Zoetermeer oost t.b.v. Digitenne in zijn geheel geplaatst. Wanneer de mast gaat uitzenden is niet bekend want er staat geen apparatuur container. Een foto reportage is hier te bekijken. Met dank aan Herman van Beek.

   
13-7-2008 Peelstar FM op 94.0 MHz te ontvangen
 

Sinds een aantal dagen is Peelstar FM, de lokale omroep voor de gemeente Sint Anthonis, in stereo te ontvangen op haar nieuwe frequentie 94.0 MHz. De zender 107.0 is niet meer te ontvangen maar de 107.7 vanuit Wanroij nog wel. Nadere info ontbreekt op dit moment tevens wordt er tot op heden geen melding van gemaakt op de website van de omroep.

   
12-7-2008 Nieuwe antenne voor Nfm Nijkerk
 

Op vrijdag 11 juli zijn er nieuwe antennes geplaatst voor Nfm Nijkerk 106.8 MHz. De oude antennes zijn na 16 jaar trouwe dienst vervangen. Met het plaatsen van de nieuwe antennes en tevens het vervangen van de mast en bekabeling, zal het signaal van Nfm beter te ontvangen zijn in de regio. Dankzij een noodantenne van leverancier DTBS is Nfm tijdens de werkzaamheden gewoon in de lucht gebleven. Foto's van de werkzaamheden zijn hier te vinden.

   
11-7-2008 Radio Veronica optimaliseert zender De Lutte 103.1 MHz
 

Eergisteren heeft Radio Veronica een nieuw antenne systeem in gebruik genomen welke recentelijk door VolkerWessels Telecom is gemonteerd in de zendmast De Lutte. Van het AT had Veronica  toestemming gekregen om de zender Markelo (ook 103.1 MHz) uit te schakelen en met meer vermogen en via hoger gemonteerde antennes te gaan uitzenden vanuit De Lutte. Hiermee is de aansluiting op Lelystad verbeterd en het stoorgebied met Markelo weggenomen aldus een reactie van Rob Korver aan de webmaster van deze website.
                                

   
10-7-2008 AM 828 Heinenoord weer on air - up date 21:00 uur
 

Rond het middaguur was op AM 828 kHz via de zender Heinenoord weer muziek te horen. Het blijkt dat de Arrow Media Group op dit moment gekozen heeft om CAZ! via deze zender uit te zenden i.p.v. Arrow Talks zoals eerder in de media werd gemeld. CAZ! valt ook onder de Arrow Media Group. Volgens Arrow-baas Ad Ossendrijver gaat het om testuitzendingen. "Over een paar weken starten we met Arrow Talks op 828 AM", aldus Ossendrijver tegen RadioFreak.nl.

   
9-7-2008 Nog steeds onduidelijkheid over nieuwe etherfrequentie Radio Lelystad
 

Het was de bedoeling om deze frequentie in het najaar van 2007 al in gebruik te nemen. Doordat Agentschap Telecom, de organisatie die in Nederland gaat over zendfrequenties, meer tijd nodig had om de nieuwe frequentie 90.3 MHz internationaal te coördineren, is het najaar niet gehaald en is de ingebruikname van de nieuwe frequentie uitgesteld. Inmiddels is de coördinatie wederom vertraagd door de Belgen. Hierdoor kan Radio Lelystad nog steeds niet de nieuwe frequentie in gebruik nemen. Ook Agentschap Telecom durft geen verwachting te geven wanneer er duidelijkheid is over de datum wanneer Radio Lelystad verhuist naar de nieuwe frequentie. Bron.

   
7-7-2008 Radio 350 verhuisd naar 92.3 MHz
 

Sinds 5 juli is Radio 350, de lokale omroep voor de gemeente Rijssen-Holten, te ontvangen op haar nieuwe frequentie 92.3 MHz en is daarmee in de hele gemeente te ontvangen. Hiermee zijn de oude frequenties komen te vervallen, Rijssen 106.4 MHz en Holten 105.2 MHz.

   
6-7-2008 Evenementenzender Ontspannen FM vanuit Delft op 107 FM
 

Eens in de vijf jaar is het raak, dan viert het DSC (Delftsch Studenten Corps) haar lustrum. Ter gelegenheid hiervan is hun radiozender Ontspannen FM on air via de evenementenfrequentie 107.0 MHz vanuit Delft.

   
6-7-2008 City FM en RADIONL verhuizen zenders van stroommast naar Digitenne mast Groningen
 

Enkele weken geleden zijn zowel City FM (98.5 MHz) als RADIONL (89.1 MHz) verhuisd in Groningen. Eerst zonden ze uit vanaf een hoogspanningsmast en nu vanaf de Digitenne mast van KPN. Deze wijzigingen zijn n.a.v. een optimalisatie plan van het Agentschap Telecom. Door de winst in antenne hoogte is hiermee het bereik in en buiten Groningen aanzienlijk verbeterd aldus beide omroepen.

   
5-7-2008 Q-Music pakt ontvangst in Oost Gelderland aan
  Vrijdag jl. is Q-music in Doetinchem, de IJssel, Deventer en Arnhem te ontvangen op 100.4 MHz (was 100.7 MHz) en in de omgeving van Lichtenvoorde en Winterswijk op 100.7 MHz (was 100.4 MHz). In Doetinchem is de antenne installatie hiervoor gewijzigd. De frequentiewijziging is onderdeel van een project om de ontvangst van Q-music in Oost-Gelderland te verbeteren. Programmadirecteur Wouter van der Goes: ‘Uiteraard zijn we erg blij dat de dekking van Q-music geoptimaliseerd is, zodat iedereen in Oost-Gelderland het station eindelijk ook ongestoord kan ontvangen. Natuurlijk hopen we deze uitbreiding op andere plekken in Nederland verder te kunnen voortzetten. Bron: Q Music.
   
4-7-2008 Radio Honkbalweek via 107.3 FM te beluisteren
 

Radio Honkbalweek is vanaf vandaag t/m 13 juli in en rond Haarlem te beluisteren via de evenementenfrequentie 107.3 MHz.

   
3-7-2008 FM zenders Radio 538, Q-Music en 100%NL Enschede uit de lucht
 

De zenders van Radio 538, Q-music en 100%NL welke uitzenden vanaf de Technische Universiteit in Enschede zijn door een brand in de stroomtoevoer sinds gisteren uit de lucht. Vandaag is het probleem verholpen en zijn alle zenders weer on air gegaan. Bron.

   
  Terug naar nieuwsarchief