Nieuws januari 2008

   
31-1-2008 Radio Maria m.i.v. 1 februari op AM 675 te beluisteren
  Zoals wij al reeds op 3 januari vermeldde gaat morgen Radio Maria uitzenden via de middengolffrequentie 675 kHz. De voorbereidingen zijn in volle gang in IJsselstein bij de zender.
   
27-1-2008 Zaanradio gestart met Hippie Radio via FMeXtra
  Op 4 januari is Zaanradio gestart met testuitzendingen van Hippie Radio welke via FMeXtra worden uitgezonden op 107.1 MHz. Lees hier verder.
   
26-1-2008 Radio Peejenland Hoeven on air tijdens de carnavalsdagen op 104.9 MHz
  Ieder jaar is Radio Peejenland te beluisteren tijdens de carnavalsdagen in Hoeven. De uitzendingen vinden plaats via  een evenementenzender op de frequentie 104.9 MHz  van woensdag 30 januari 23.11uur t/m 5 februari.
   
24-1-2008 Festival Weerwoord te beluisteren via Radio Oltranzista op 105.6 MHz Amsterdam
  Weerwoord, het jaarlijkse, literaire festival op het Amsterdamse Leidseplein gaat vrijdag 25 januari van start. Radio Oltranzista wordt een literair Weerwoord radiostation met gesprekken met uitgenodigde schrijvers, historische fragmenten, experimenten met jonge makers. Dagelijks zijn een aantal onderdelen van Radio Oltranzista gratis live te bezoeken in de salon van de Balie. De uitzendingen vinden plaats via  een evenementenzender op de frequentie 105.6 MHz. Weerwoord 2008 vindt plaats van vrijdag 25 januari t/m donderdag 31 januari.
   
23-1-2008 Smart RTV binnenkort ook in Gorinchem te beluisteren
 

Stichting Stadsomroep Gorinchem (SSG) is deze week een samenwerkingsverband aangegaan met de Stichting SMART Beheer uit Spijkenisse. Onder de naam SMART RTV zijn ze al actief in de gemeenten Spijkenisse, Papendrecht en Brielle. De Stichting SMART Beheer zag mogelijkheden en in nauw overleg met het Commissariaat voor de Media was de deal snel rond. Op termijn zal SMART RTV gaan uitzenden in Gorinchem onder de naam ďSMART RTV Gorinchem". Men heeft inmiddels toestemming voor een uitzendlocatie op ťťn van de hoogste punten in de gemeente. Zodra ook de frequentie is toegewezen zal de omroep beginnen met haar radioprogrammering. Bron.

   
23-1-2008 HOTRadio Plus weer on air via AM 1332 kHz vanuit Nieuwegein
 

HOT Radio Plus is wederom gestart met testuitzendingen via de middengolffrequentie 1332 kHz. De zendmast staat in Nieuwegein en heeft een vermogen van zo'n 100 Watt. "We zenden voorlopig uit met laag vermogen om de gedraging bij dag en nacht over een langere periode te kunnen volgen. Aan de hand daarvan gaan we het antennetype etc. bepalen", laat netwerkmanager Hans Kokkeel van Hot Radio aan RadioFreak.nl weten. Het commerciŽle regionale radiostation zendt vooral uit op FM in het oosten van het land. Hot Radio Plus verkreeg de AM-frequentie bij de frequentieveiling in 2003. "Alles heeft nogal lang op zich laten wachten. Het is moeilijk om een geschikte locatie voor een AM-zender te verwerven. Bovendien heeft het project een relatief lage priroriteit." Met de uitzendingen wil Hot Radio Plus dus voorkomen dat de uitzendlicentie voor deze frequentie wordt ingetrokken. Bron.

   
17-1-2008 FMeXtra weer on air
 

Q-Music, Radio 538 en Sky Radio hebben de FMeXtra experimenten herstart aldus Dutchmedia. DutchMedia meldde eerder dat op basis van welingelichte kringen geconcludeerd kon worden dat het politiek signaal was richting PvdA-staatssecretaris Frank Heemskerk en zijn stelling name in een brief aan de Tweede Kamer. Deze gebruikte de FM-eXtra experimenten als argument voor de stelling dat extra frequentieruimte was gecreŽerd waardoor (in het kader van de DAB-frequentieuitgifte) in zijn optiek nog ruimte voor mobiele analoge en digitale radio ontstond. Enige maanden later blijkt - volgens wederom welingelichte kringen het middel van het staken van de FM eXtra uitzendingen niet langer zinvol, ook al blijven radiostations de medio november ingenomen stellingname van Heemskerk bestrijden. De beslissing van de radiostations om de FM eXtra-uitzendingen te hervatten is overlegd in NVCR-verband.

   
5-1-2008 Omroep Groesbeek neemt steunzender in gebruik
  Lokale Omroep Groesbeek heeft onlangs een steunzender in gebruik genomen voor de omgeving van Berg en Dal op 105.1 MHz. De hoofdfrequentie van Omroep Groesbeek blijft 90.6 MHz.
   
3-1-2008 Radio Maria straks via AM 675 te beluisteren
 

Radio Maria  zal over enkele weken gaan uitzenden via de middengolffrequentie 675 kHz. De uitzendingen van Arrow Classic Rock via AM zullen daardoor gestaakt worden. Op de website van Radio Maria valt te lezen dat men bezig zijn met de oprichting van een zender in Nederland.

   
  Terug naar nieuwsarchief