Nieuws december 2008

28-12-2008 Radio Unique terug in de ether m.i.v. 1 februari
 

Op 1 februari 2009 keert de voormalige vrije radiozender Radio Unique terug in de Amsterdamse ether. Dit bericht het magazine Kabelraad. Radio Unique gaat vanaf 1 februari uitzenden via de FM-frequentie 94,9 MHz. Momenteel zendt Radio Decibel nog uit via deze frequentie, maar verhuist vanaf 1 januari 2009 naar de etherfrequenties van City FM. Radio Unique verwijst, net als Radio Decibel, naar een illegaal radiostation dat van 1978-1984 in Amsterdam heeft bestaan. Radio Unique krijgt een format met vooral gouwe ouwen met Amsterdamse invloeden aangevuld met twee ŗ drie Nederlandse platen per uur. Waarom dat Decibel Radio Jordaan niet op deze frequentie gaat uitzenden is niet bekend. Bron.

   
25-12-2008 De Vrolijke Strijders dit jaar legaal met Kerst op 105.8 FM
 

In voorgaande nieuwsbrieven werd steeds genoemd dat er achter de schermen heel hard gewerkt wordt. Dat heeft dan nu eindelijk zijn vruchten afgeworpen en in navolging van 2006 kunnen we ook dit jaar weer legaal onze kerstuitzendingen gaan verzorgen. De door het AT aan ons toegewezen evenementenfrequentie is 105.80 FM. De Vrolijke Strijders zijn vanaf vrijdag 19 december te ontvangen. Ook dit jaar gaan we weer heel veel festiviteiten organiseren. Er zal wederom voor alle leeftijdscategorieŽn iets te doen zijn. Hou voor data en verdere informatie onze site in de gaten. Bron.

   
23-12-2008 Optimalisatie lokale omroepen
 

Er zijn nog steeds lokale omroepen die in afwachting zijn van de internationale coŲrdinatie van hun omroepfrequentie. BelgiŽ is inmiddels wel akkoord met Aardenburg/Sluis en Zoetermeer. Maar omdat Aardenburg een verplaatsing van het opstelpunt wil, moet dit opnieuw ter coŲrdinatie worden aangeboden. Het voorstel voor Zoetermeer wijkt substantieel af van het eerdere aanbod en is ook nog niet geaccepteerd door de omroep. De frequenties voor Steenbergen, Gaasterlan-Sleat en Schiedam zijn nog steeds niet rond. BelgiŽ heeft aangegeven dat ze hun uiterste best doen maar dat Nederland nog wat geduld moest hebben. Verder liggen Venlo, De Wolden, Menaldumadeel, Dongeradeel en Bernheze nog in coŲrdinatie. aldus het OLON Nieuws.

   
21-12-2008 Alle FM zenders en Digitenne vanaf nieuwe mast Amsterdam
 

Sinds vorige week zenden alle FM zenders en Digitenne van KPN uit vanaf de nieuwe mast welke te zien is links op de foto. De tijdelijke mast rechts op de foto wordt grotendeels verplaatst naar de Hemweg. Alleen de onderste dertig meter verhuist niet mee. De mast in Buitenveldert was nodig zodat de bestaande KPN-toren daar verhoogd kon worden, vanwege de nieuwe kantoortorens. Dat is in oktober gebeurd. Binnenkort wordt het eerste deel van de tijdelijke mast afgebroken. ''Met Schiphol is afgesproken dat er maximaal drie maanden twee van die hoge torens zouden staan,'' zegt Rudy Bouquet van KPN. De torens storen de radar. Helemaal afbreken, gaat nog niet. ''Een deel van de zenders moet nog overgeplaatst worden naar de nieuwe toren. Dat gebeurt dit voorjaar.'' Zolang blijft negentig meter toren nog eventjes staan. De IJ mast in Noord, pal aan het IJ tegenover de Sumatrakade, wordt in 2011 neergehaald, als de nieuwe mast in het havengebied staat. Bron deels via Het Parool.

   
20-12-2008 Radio Lelystad officieel op 90.3 FM
 

Vanaf nu is Radio Lelystad via haar nieuwe etherfrequentie 90.3 MHz te beluisteren. Tijdens een feestelijke uitzending van het programma Rondje Lelystad werd vandaag om 12.00 uur de nieuwe etherfrequentie officieel in gebruik genomen. Na 16 jaar kwam een einde aan de uitzendingen via de 106.9 MHz. Via de nieuwe frequentie 90.3 MHz is Radio Lelystad veel beter te ontvangen op auto-, wekker- en portableradioís in Lelystad Haven, bij Bataviastad, Lelystad Noord (Karveel, Golfpark, Oostervaart) en op en in de omgeving van Lelystad Airport. Op de website van Radio Lelystad zijn inmiddels fotoís te zien van de bouw van de antenne-installatie van de 90.3 MHz door de firma DTBS uit Wageningen. Luister hier naar het officiŽle moment.

   
19-12-2008 Bouw Digitenne mast Sittard afgerond
 

VolkerWessels Telecom Mobiel is klaar met de opbouw van een nieuwe zendmast t.b.v. Digitenne en Mobiel TV van KPN. De installatie wordt begin januari in gebruik genomen. Foto's via www.electronicbude.de.

   
16-12-2008 Regio FM heeft 107.5 FM verlaten
 

Regio FM heeft begin Oktober hun nieuwe frequentie 95.3 MHz in gebruik genomen. Sinds kort is er op de 107.5 FM (Bedum) een verwijzing te horen. Op de andere drie zenders is nog steeds Regio FM te ontvangen (106.1 Siddeburen, 107.2 Slochteren en 107.9 Scharmer).

   
15-12-2008 Omroep Stein via 96.2 FM
 

Gisterenavond laat heeft Omroep Stein haar eigen nieuwe frequentie 96.2 MHz ingeschakeld. Voor die tijd zond men uit via 99,1 MHz, een frequentie die ze deelde met START Radio (Sittard-Beek). Het was reeds een langgekoesterde wens van Omroep Stein om een eigen frequentie te hebben, zodat men 7 dagen per week, 24 uur per dag kan uitzenden. De frequentie 96,2 MHz is niet geheel nieuw in Zuid-Limburg. Van maart 2003 tot oktober 2003 hoorde deze frequentie toe aan Falcon Radio uit Berg en Terblijt. Echter door de vele storingen die men op deze frequentie ondervond, schakelde men toen over op de huidige 94,3 MHz. Het Ministerie van Economische Zaken heeft destijds aan Falcon een schadevergoeding uitgekeerd om de gelede schade te vergoeden. Het zal nu dus even afwachten zijn of de frequentie in Stein geheel optimaal zal functioneren. Luister hier naar de promo welke nu te ontvangen is op 96.2 FM. Klik op de zenderkaart voor een overzicht van alle lokale omroepen in zuid Nederland.

   
14-12-2008 Bouw Digitenne mast Sittard gestart
 

VolkerWessels Telecom Mobiel is begonnen met de opbouw van een nieuwe zendmast t.b.v. Digitenne en Mobiel TV van KPN. Foto's via Hartmut.

   
14-12-2008 Radio Centraal via 91.1 FM
 

Centraal FM is sinds vandaag te ontvangen op 91.1 MHz in stereo. Voor foto's kijk hier.

   
13-12-2008 Grootste Kerstboom ter wereld aangestoken
 

Gisterenavond heeft Gordon de grootste Kerstboom ter wereld aangestoken. Kijk hier voor een kort filmpje waar de werkzaamheden van VolkerWessels Telecom Mobiel te zien is.

   
12-12-2008 Groot Nieuws Radio 1008 AM gestopt met gepresenteerde programma's om 12:00uur
 

Groot Nieuws Radio staakt om 12:00 uur de uitzendingen. Het christelijke radiostation, dat sinds een jaar uitzendt op de middengolffrequentie 1008 AM, ziet zich door financiŽle problemen genoodzaakt te stoppen. Na 12:00 uur vanmiddag zal er nog enkele dagen non-stop muziek worden uitgezonden. Er is nog hoop dat zich in die tijd een partij meldt die het radiostation kan redden. Bron: persbericht.
Luister hier naar de laatste gesproken woorden op de zender.

   
8-12-2008 Markelo toren heeft weer TV antennes
 

VolkerWessels Telecom Mobiel heeft op de zendtoren Markelo weer TV antennes gemonteerd. De gemonteerde antennes zijn t.b.v. Mobiel TV van KPN (DVB-H).

   
6-12-2008 Radio Moonlight in Coevorden op 106.6 FM
 

Radio Moonlight is sinds vandaag on air via een evenementenzender op 106.6 MHz vanuit Coevorden. Aan de Stichting Coevorden 2010 is toestemming verleend om een radioprogramma uit te zenden in verband met  diverse evenementen rond en op IJsbaan 2008 te Coevorden en deze uitzendingen worden door Radio Moonlight gedaan.        

   
4-12-2008 Radio Hollandio per 1-1-2009 ook in Zeeland te beluisteren
 

Radio Hollandio zal per 1 januari 2009 naast de uitbreiding naar West Brabant ook te ontvangen zijn in Zeeland. Radio Hollandio zal hiervoor gebruik gaan maken van de etherfrequenties waarop nu nog XFM uitzendt.

   
  Terug naar nieuwsarchief