Nieuws augustus 2008

   
31-8-2008 Nieuwe FM antennes voor Radio 90FM Leersum
 

Radio 90FM heeft vorige week nieuwe antennes gekregen welke zijn gemonteerd door Dutch Telecom Broadcast Support (DTBS). Volgens melding op het radioforum is het bereik van de omroep op 91.7 MHz na deze aanpassing enorm verbeterd. Tevens is het signaal nu stereo incl. RDS. Foto via DTBS.

   
29-8-2008 RADIONL vanuit Lelystad en Meppel en Waterstad FM vanuit Emmen.
 

Volgens een e-mail van RADIONL is gisteren de zender Lelystad op 89.4 en de zender Meppel op 95.7 gewisseld van City FM naar RADIONL. De zender Emmen op 89.9 MHz is gewisseld van City FM naar Waterstad FM.

   
22-8-2008 City FM verdrievoudigt bereik in Noord Nederland
 

De regionale commerciële radiozender City FM Noord Oost mag het vermogen van haar zender in Smilde op 98,7 FM verhogen van 20kW naar 67kW. Licentiehouder Rebecca Radio heeft hiervoor toestemming ontvangen van het Agentschap Telecom. Hiermee zal het bereik verdrievoudigen in Noord-Nederland, waardoor het aantal luisteraars van het succesvolle station nog verder kan toenemen. Twee van de acht zenders van het Rebecca netwerk kunnen door de vermogenuitbreiding efficiënter ingezet worden. Rond 29 augustus wordt op de zenders in Meppel en Emmen het programma respectievelijk RADIONL en Waterstad FM doorgegeven. Rebecca heeft ook besloten om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met NDC Radio op het gebied van lokale en regionale reclameverkoop. De zenders zullen vanaf 1 september gezamenlijk verkocht worden door NDC Radio, die ook reclame op de regionale zenders Waterstad FM en RADIONL verkoopt. Alle drie de zenders hebben een groot bereik in Noord- en Oost-Nederland. Voor lokale adverteerders heeft de gezamenlijke verkoop grote voordelen, omdat hen zo in een keer een groot gezamenlijk bereik wordt geboden bij luisteraars indeze regio's. Ook zal CITY FM Noord Oost zich nog nadrukkelijker op de Noordelijke regio gaan richten met haar programma's en door middel van grote lokale en regionale evenementen. Bron: persbericht

   
21-8-2008 Stenden Radio in Emmen en Leeuwarden op FM
 

Gedurende de introductieweek van de Stenden Hogeschool, voorheen Christelijke Hogeschool Nederland, wordt er weer radio gemaakt voor én door studenten. Maar ditmaal is de opzet anders. Vorig jaar konden studenten van de CHN in de introductieweek de zender Radio SSW beluisteren. Vanwege de fusie tussen de CHN en Hogeschool Drenthe, is de naam Radio SSW veranderd in Stenden Radio. Maar er is meer veranderd! Stenden Radio richt zich niet meer alleen op studenten van de Stenden-vestiging in Leeuwarden, maar ook op de vestigingen in Drenthe en Groningen.  Stenden Radio maakt en zendt radioprogramma’s uit vanuit de schoolgebouwen in zowel Leeuwarden als Emmen. Er wordt in de diverse programma’s live contact gezocht met de Stenden-vestigingen in Meppel, Groningen en Assen. Vanaf 25 t/m 29 augustus is Stenden Radio de gehele dag te beluisteren. De zender biedt een programmering van 7.00 uur tot 1.00 uur. Tussen 1.00 uur en 7.00 uur wordt er non-stop muziek gedraaid. Via twee evenementenzenders Leeuwarden  106,8 MHz en Emmen 107,0 MHz is Stenden Radio te beluisteren maar ook via www.stendenradio.nl. Bron: persbericht

   
20-8-2008 Ook dit jaar KLM Open Radio vanuit Zandvoort op 107.3 FM
 

Van 21 t/m 24 augustus wordt het KLM Open  gespeeld op een van de mooiste banen van Nederland: de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort. Een typische duinbaan en ook nog een van de oudste sea-side courses van ons land. Zoals ieder jaar zal via een evenementenzender op 107,3 KLM Open Radio te ontvangen zijn met het laatste nieuws, verslagen vanuit de baan en interviews met spelers.

   
19-8-2008 Scheepvaartmuseum Filmfestival op 107.4 FM vanuit het Oosterdok in Amsterdam
 

Op 21, 22 en 23 augustus beleeft Amsterdam een heuse première, dan zal het Nederlands Scheepvaartmuseum voor het eerst haar gratis toegankelijke filmfestival organiseren met de toepasselijke naam het Scheepvaartmuseum Filmfestival. Een bijzonder en nieuw evenement op het water. Het filmfestival vindt plaats op een prominente en zichtbare plek in Amsterdam, het Oosterdok (op het water pal achter het Scheepvaartmuseum). Gedurende 3 dagen kunnen bezoekers met hun eigen bootje aanleggen en op een groot filmdoek genieten van de geprogrammeerde films, allen met een maritiem tintje. Bezoekers ontvangen het geluid door op een speciale FM frequentie af te stemmen met hun zelf meegebrachte transistorradio (evenementenfrequentie 107.4 MHz).

   
18-8-2008 IK-Radio op 107.8 FM tijdens de introductie dagen op de UT in Enschede
 

De Introductie Kommissie 2008 is verantwoordelijk voor het organiseren van een leuke introductie periode voor ongeveer 1500 aankomende studenten aan de UT in Enschede. In de periode van woensdag 20 t/m donderdag 28 augustus zal er kennisgemaakt worden met alle facetten die het studentenleven te bieden heeft. Een geheel nieuw fenomeen dit jaar is IK-Radio. De gehele introductie zal er radio gemaakt worden over de introductie. De zender zal te ontvangen zijn op de campus, in Enschede en Hengelo via de evenementenfrequentie 107.8 MHz en via de webstream.

   
17-8-2008 GP Radio Eext op 106.4 FM tijdens historische motor GP
 

Vanaf dinsdag 19 t/m 25 augustus is een heuse GP radiozender in de lucht tijdens de jaarlijkse Historische Motor GP Eext. GP Radio Eext zal rondom het evenement actualiteiten en nieuws uit de omgeving, interviews, spel en vooral muziek uitzenden via de evenementenfrequentie 106.4 MHz en via de webstream.

   
16-8-2008 Olof FM via 106.7 tijdens de TIK-week in Tilburg
 

Voor zo’n 1600 eerstejaars studenten van Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen en de Universiteit van Tilburg begint het studentenleven niet tijdens het eerste college, maar enkele weken eerder, tijdens de Tilburgse Introductieweek. Deze “TIK-week” heeft een vrij karakter, niks moet en alles mag. Ontgroenen is er niet bij. Topactiviteiten dit jaar: een spetterend openings- en eindfeest in Popcentrum 013, een grote spellendag in het Leijpark en een zangfestijn van een 1800-koppig koor. De TIK-week vindt plaats van maandag 18 t/m vrijdag 22 augustus op en rond de campus van de UvT, in het Leijpark, op het braakliggend terrein aan de Lange Nieuwstraat/Fraterstraat en in de stad. Speciaal t.g.v. deze week zal studentenvereniging ”St. Olof via een eigen radiozender Olof FM te ontvangen zijn op de evenementenfrequentie 106.7 MHz  en via de webstream

   
15-8-2008 Virgiel FM komende dagen via FM 107 te beluisteren in Delft
 

Gedurende de hele OWee heeft Virgiel haar eigen radiozender Virgiel FM. Dag en nacht worden er allerlei verschillende radioprogramma’s gepresenteerd en wordt de fijnste muziek gedraaid. Ook zijn er allerlei prijzen te winnen, van gratis rijles tot vakanties, en worden grote acts live uitgezonden op de radio. De radioprogramma’s zie je hieronder. De studio bevindt zich op het buitenterras, zodat je onder het genot van een drankje op ons buitenterras, alles live kunt meemaken. Bovendien is deze radiozender helemaal opgezet, georganiseerd en gepresenteerd door Virgilianen. Ook wordt er veel handige informatie gegeven over de OWee, dus als je niets wil missen luister dan naar de evenementenfrequentie 107.0 FM of via de stream.

   
13-8-2008 Xnoizz Flevo Festival Bussloo met eigen zender op 106.3 FM
 

Op donderdag 14, vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 augustus is op festivalterrein Bussloo te Wilp voor de 31e keer het Xnoizz Flevo Festival. Via een evenementenzender op 106.3 MHz is het op het terrein te ontvangen en tevens via webradio.

   
12-8-2008 Lowlands on Air ook dit jaar via evenementenzender te ontvangen
  Net als vorig jaar kun je op Lowlands 2008 luisteren naar Lowlands on Air via de evenementenfrequentie 106.2 MHz. Lowlands vindt plaats op 15, 16 en 17 augustus.
   
5-8-2008 RADIONL nu vanaf Ameland en later deze week ook vanuit Zutphen
 

Volgens een e-mail van RADIONL zou vanmiddag de zender Ameland op 89.4 on air gegaan zijn. De 89.9 MHz van Zutphen gaat donderdag aan.

   
4-8-2008 Gelre FM nu ook vanuit Doetinchem op 106.2 FM
 

Gelre FM verzorgt sinds afgelopen vrijdag de uitzendingen van de lokale omroep in Doetinchem. Zoals eerder al werd aangekondigd heeft de omroep voor de gemeenten Oost-Gelre en Aalten een samenwerking met de  Stichting Stadsomroep Doetinchem. De nieuwe zender is in de ether te horen via 106.2 FM. Overdag zal de programmering van de nieuwe zender gedeeld worden met Gelre FM Oost Gelre en Gelre FM Aalten en in de avond- en weekenduren zal er een programma speciaal voor de gemeente Doetinchem gebracht worden. Gelre FM richt zich op de doelgroep tussen de 30 en 50 jaar en brengt muziek en veel regionaal nieuws en onderwerpen uit de Achterhoek. Jorg Ebbers van de omroep is erg blij met de uitbreiding richting Doetinchem. "Doordat we met lokale edities werken kunnen we ons helemaal richten op de gemeenten waarvoor we uitzenden." Ebbers wil binnen een jaar de best beluisterde zender zijn in Doetinchem.

   
3-8-2008 Zender Radio 4 Wageningen gestolen
 

Afgelopen week was de FM-ontvangst van Radio 4 in en om Wageningen tijdelijk verstoord doordat de zender van de steunzender voor Radio 4 was gestolen. Het apparaat stond in een verzorgingshuis in Wageningen. Op klaarlichte dag is afgelopen woensdag met een koevoet de deur van het ketelhuis opengebroken, waar de zender stond. De dief, waarschijnlijk met kennis van zaken, is ongemerkt weggekomen. De zender van de lokale omroep Dalux FM, die ook in het ketelhuis stond, is niet meegenomen. De straatwaarde van de steunzender is 3.500 euro. Op donderdag, na ongeveer 24 uur, is de diefstal opgemerkt. De beheerder van de steunzender, KPN Broadcast Services, heeft direct een andere zender geplaatst, waardoor de ontvangst van Radio 4 weer op behoorlijk niveau is in omgeving Wageningen. Er is ook aangifte bij de politie gedaan. Radio 4 bericht: Mocht u de zender toevallig tegenkomen, KPN Broadcast Services komt graag met u in contact. Het Radio 4-programma Viertakt bemiddelt graag via viertakt@nps.nl. Het apparaat is herkenbaar aan de volgende gegevens: Merk: Elettronika, Type: Mira, Serienummer: 0304 0007 4931. Bron: Mediamagazine.

   
2-8-2008 Zender The Big L op AM 1395 uit de lucht
 

De AM zender The Big L is sinds gisterenmiddag 13:00uur uit de lucht gegaan De reden zou volgens een Engels forum zijn dat men de rekeningen van de diesel niet meer kon betalen. De AM zender is geheel afhankelijk van een aggregaat omdat er geen stroomkabel ligt naar de zendlocatie aan de Trintelhaven. Deze locatie ligt halverwege de dijk Enkhuizen - Lelystad.

   
  Terug naar nieuwsarchief