Nieuws april 2008

   
30-4-2008 Radio Nova FM Tiel tijdens Koninginnedag via 106.9 FM te beluisteren
 

Radio NOVAFM staat op 30 april live op de Veemarkt in Tiel. Kom kijken of luister thuis via de radio op de evenementenfrequentie 106.9 MHz.

   
29-4-2008 RADIONL nu ook in Limburg te ontvangen
 

RADIONL heeft vandaag om 12.00 uur Star FM overgenomen en zendt daardoor uit in de provincie Limburg. RADIONL is nu te ontvangen via de zenders in Weert 98.5 FM en Roermond 96.1 FM (editie Limburg noord) en via de zenders Landgraaf 97.7 FM, Eys 98.1 FM en Maastricht 97.6 FM (editie Limburg zuid). Lees hier meer informatie.

   
24-4-2008 RADIONL Den Helder on air
 

Sinds vandaag is de zender Den Helder op 96.0 MHz in de lucht voor RADIONL Er wordt met 0,1kW uitgezonden. Met het aanzetten van de zender in Den Helder is RADIONL nu in heel Noord-Holland te ontvangen in zowel de ether als op de kabel. Bron: persbericht

   
23-4-2008 Bouw Digitenne Den Burg van start
 

Sinds vorige week is VolkerWessels Telecom gestart met de voorbereidingen om een KPN mast in Den Burg (Texel) te gaan voorzien van een antennesysteem t.b.v. Digitenne van KPN. Volgens de antennebouwers moet het bovenste element van de mast er af (enkele meters). Bovenop dat afgekorte deel van de mast komt dan de digitenne mast te staan zodat de totale lengte van de hele mast niet verandert.

   
22-4-2008 Testuitzendingen via AM 828 Heinenoord
 

Vandaag zijn er testuitzendingen van de AM zender 828 vanuit Heinenoord waargenomen met het programma van Arrow Classic Rock. Het is de bedoeling dat er binnen enkele maanden een andere omroep van start gaat via deze frequentie. Welke omroep dit wordt mag nog niet bekend worden gemaakt.

   
18-4-2008 Gigant FM on air tijdens de tennisweek voor scholen
 

Gigant FM is tijdens de tennisweek voor scholen uit Nieuw Amsterdam te beluisteren via een evenementenzender. Vanuit Emmen wordt op de frequentie 107.0 MHz uitgezonden van 17 t/m 21 april.

   
17-4-2008 RTV Stadskanaal heeft vergunning voor DVB-T ontvangen
 

De Stichting Lokale Omroep Stadskanaal (RTVS) heeft inmiddels de  officiŽle vergunning binnen gekregen van het Agentschap Telecom om digitaal uit te mogen zenden via DVB-T. AT heeft gekozen voor kanaal 68 (850 MHz). RTVS mag de digitale televisie en radio zender in eigen beheer in Stadskanaal gaan plaatsen en er mag worden uitgezonden met 25 Watt ERP. De experimenteervergunning gaat op 1 juni in. De zender wordt gebouwd door HF Prints uit Lelystad. Kijk hier naar een eenvoudige instruktie film en zie hoe eenvoudig een digitenne ontvanger wordt aangesloten op je tv toestel. Bron: weblog RTVS

   
16-4-2008 RADIONL Amersfoort ook on air
 

Sinds vandaag is ook de zender Amersfoort op 99.5 MHz in de lucht voor RADIONL Er wordt met 0,1kW uitgezonden. Er zullen nog acht nieuwe zenders volgen de komende tijd. Bron: persbericht RADIONL

   
15-4-2008 RADIONL Lichtenvoorde on air
 

Sinds vandaag is de zender Lichtenvoorde op 95.7 MHz in de lucht voor RADIONL Er wordt met 0,025kW uitgezonden.

   
12-4-2008 Radio 9 voor Nieuwegein te beluisteren op 106.1 FM
 

Vanaf deze week is Radio 9 in Nieuwegein ook via de ether te horen. De frequentie is FM 106.1. De omroep was al op de kabel te beluisteren op 101.9 Mhz. Sinds begin 2007 beschikt RTV 9 over de officiŽle zendvergunning voor Nieuwegein. Bron.

   
10-4-2008 Sky Radio en Arrow Jazz FM verhuisd van Eindhoven naar Mierlo
 

Sinds een aantal weken zendt zowel Sky Radio 101 FM (101.6 MHz) als Arrow Jazz FM (89.7 MHz) uit vanuit Mierlo i.p.v. Eindhoven. Info via Sky Radio.

   
9-4-2008 RADIONL Heerenveen on air
 

Sinds gisterenavond is de zender Heerenveen op 97.3 MHz in de lucht voor RADIONL Er wordt met 0,125kW uitgezonden.

   
5-4-2008 Waterstad FM wordt nieuws- en muziekzender
 

Waterstad FM wordt vanaf maandag een muziek- en nieuwszender. Daarnaast krijgt de commerciŽle regionale  zender een nieuw jinglepakket. Waterstad FM, te ontvangen in het noorden van het land, werd vorig jaar november overgenomen door  de  NDC  mediagroep. Dat bedrijf is ook de eigenaar van het

 

Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. De nieuwe  vormgeving wordt opnieuw gemaakt door Music Bizz Imaging in Reusel. De jingleproducent heeft 15 cuts tellend  custom-made jinglepakket gemaakt, inclusief de vormgeving voor nieuws, weer en verkeer. De nieuwe vormgeving van Waterstad gaat maandag om klokslag 00:00 uur on-air. Beluister hier de nieuwe jingel. Bron: persbericht.

   
4-4-2008 Smart FM Gorinchem niet voor de zomer in de ether
 

Op 23 januari meldde we via deze website dat Smart RTV binnenkort van start zou gaan in Gorinchem op 105.6 MHz. Deze week werd aan ons gemeld dat dit niet doorgaat en men pas na de zomervakantie van start gaat.

   
3-4-2008 RTV Stadskanaal gaat uitzenden via DVB-T
 

De Stichting Lokale Omroep Stadskanaal RTV-S heeft een experimenteer vergunning gekregen van het Agentschap  Telecom. Hiermee mag als ťťrste lokale omroep in Nederland worden uitgezonden doormiddel van DVB-T. In de volksmond is DVB-T beter bekend als digitenne van KPN. RTV Stadskanaal krijgt nu de mogelijkheid om een televisie kanaal en twee radio kanalen digitaal in de ether uit te zenden. De ontvangst zal mogelijk zijn in de gehele Kanaalstreek en de Ďpilotí  zal worden opgebouwd door HF Prints uit Lelystad.  Mocht dit experiment aanslaan is DVB-T mogelijk de digitale uitkomst voor kleinschalige omroepen in Nederland. De vergunning gaat in op 1 juni. Er zal worden uitgezonden op Kanaal 67. Dat is het kanaal boven de regionale omroep RTV Noord.

   
2-4-2008 Keizerstad Ede sinds vandaag ook RADIONL
 

Nadat vorige maand het programma in Apeldoorn werd aangepast, is nu een tweede zender van Keizerstad FM volledig overgeschakeld op het Nederlandstalige levenslied. Vanaf vandaag is de commerciŽle zender RADIONL,  in   de  regio   Ede-Wageningen-Veenendaal, te  beluisteren onder de naam RADIONL. In maart meldde directeur Ignas  Kuppens aldat een verdere samenwerking met de populaire Nederlandstalige zender op het programma stond. Kuppens: "Met RADIONL en de almaar groeiende populariteit van de Nederlandstalige muziek kunnen we ons marktaandeel in heel Midden-Nederland verder vergroten. Als onze luisteraars in de Vallei net zo enthousiast zijn als die in de regio Apeldoorn, dan zijn we dik tevreden". Keizerstad FM zal via de zenders in de regio's Arnhem en Nijmegen normaal te beluisteren blijven. RADIONL is te beluisteren via FM 96.0. Bron: persbericht RADIONL.

   
  Terug naar nieuwsarchief