Nieuws september 2007

   
26-9-2007 Verhoogde KPN toren Amsterdam wordt 'eye catcher'
 

De verhoogde KPN toren nabij de RAI te Amsterdam belooft een echte ‘eye catcher’ te worden, met een architectonische mast en een reportagecabine. Aannemer VolkerWessels Telecom heeft vorige maand opdracht gekregen voor de bouw hiervan, die medio 2008 afgerond zal worden.
Om op te vallen tussen alle hoogbouw en architecturale hoogstandjes langs de ‘Zuidas’, is besloten om ook de KPN toren opvallend te maken. Daarom zal de bestaande toren verhoogd worden met een 80 meter hoge, architectonische stalen buismast voorzien van liftinstallatie, grote ovale bordessen en een reportagecabine op 105 meter hoogte. In totaal zal de hele toren 150 meter hoog gaan worden. Momenteel is VolkerWessels Telecom druk bezig met de productie van de mast. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de versteviging van de fundering en de betonnen schacht door TBI bouw aannemingmaatschappij J.P. van Eesteren, zodat de toren de nieuwe mast ook daadwerkelijk kan dragen. De mast zelf zal begin 2008 geplaatst gaan worden, waarna de bouwwerkzaamheden medio 2008 afgerond zal worden en de toren op hoogte zal zijn. Daarna zullen alle 130 antennesystemen worden overgehangen van de tijdelijke mast naar de nieuwe mast, waarna de tijdelijke mast wordt afgebroken. Het werk loopt hiermee een jaar uit ten opzichte van de oorspronkelijke planning, want die voorzag dat het hele project al in 2007 zou worden afgerond. Bron.

   
25-9-2007 Fundering DVB-T masten Doetinchem en Eindhoven
 

De fundering voor de DVB-T mast te Doetinchem is geplaatst en die voor de mast in Eindhoven aan de Croy wordt geplaatst door Bender Funderingstechniek Nederland. Deze masten worden geplaatst t.b.v. Digitenne van KPN. Foto's en info via Bender Funderingstechniek Nederland.

   
23-9-2007 Omroep 3ML krijgt tweede frequentie van AT toegewezen
  Omroep 3ML de lokale omroep in de gemeenten Maasgouw en Leudal mag via een tweede frequentie op 106.1 MHz gaan uitzenden vanaf de toren in Ittervoort. Afgelopen vrijdag heeft de omroep de benodigde vergunning ontvangen van Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken. De omroep blijft tevens uitzenden op de oude frequentie bij de studio in Heythuysen, maar deze frequentie bereikt niet het gehele uitzendgebied. Met de nieuwe frequentie in Ittervoort worden wel de gemeenten Maasgouw en Leudal bereikt. De omroep verwacht begin november te starten op de nieuwe frequentie. Sinds het noodgedwongen vertrek van de zendmast bij de politie in Heythuysen eind 2004 heeft de omroep maar een heel beperkte dekking. Het heroprichten van de mast op een andere plek in het uitzendgebied stuitte herhaaldelijk tegen een gemeentelijk 'nee'.
   
21-9-2007 RTV Maarssen test op 105.3 MHz
 

RTV Maarssen de lokale omroep voor de gemeente Maarssen test sinds donderdag op 105.3 MHz.

   
20-9-2007 Steunzender Radio 4 in Wageningen on air
  Sinds deze week is een steunzender voor Radio 4 dankzij medewerking van Dalux FM in gebruik genomen. Via de antenne van Dalux FM wordt nu ook Radio 4 uitgezonden. Info via medewerker bestuur Dalux FM.
   
15-9-2007 Derde zender voor Radio Horizon in Maarheeze op 106 FM
 

Radio Horizon de lokale omroep voor de gemeente Cranendonck en Heeze-Leende heeft sinds vandaag een 3e etherzender in gebruik genomen. Het gaat om de zender Maarheeze op 106.0 MHz.

   
14-9-2007 Plus FM binnenkort on air via 105.2 MHz
 

Plus FM de lokale omroep voor de gemeente Geldrop-Mierlo heeft deze week van Agentschap Telecom de vergunning gekregen m.b.t. het uitzenden via de ether. De vergunning is verleend op 105.2 MHz met 20dBW (100W) ERP vanuit Mierlo. Info via medewerker van Plus FM.

   
13-9-2007 TV antennes Nederland 1 te Smilde gedemonteerd
 

VolkerWessels Telecom is op de toren van Smilde begonnen met het weghalen van de oude overgebleven analoge TV antennes. De VHF kanaal 6 antennes welke dienst deden voor Nederland 1 zijn vandaag weggehaald. De UHF kanaal 25 antennes van TV Drenthe en het noodsysteem van Nederland 2 en 3 (UHF kanaal 44 en 47) zullen de komende weken ook weggehaald worden. Klik op de foto's voor meer info.

   
12-9-2007 Bouw Digitenne mast Enschede - up date
 

Aan de binnenhaven te Enschede is door VolkerWessels Telecom een nieuwe mast gebouwd voor Digitenne van KPN. Met dank aan Robert Vastert voor alle foto's

   
9-9-2007 Bouw Digitenne mast Enschede
 

Aan de binnenhaven te Enschede wordt door VolkerWessels Telecom een nieuwe mast gebouwd voor Digitenne van KPN. Het onderste deel staat inmiddels en volgende week zal de hele mast overeind staan.

   
8-9-2007 Radio Nova FM Tiel t/m 10 september te ontvangen op 106.9 MHz
 

T/m 10 september zendt Radio NOVA FM uit tijdens Appelpop en het Fruitcorso via de evenementenzender op 106.9 MHz.

   
7-9-2007 IBC 2007: IBC Radio; extra FMeXtra; T-DAB; T-DMB en DVB-H uitzendingen
 

T/m 11 september vindt de IBC plaats in de RAI te Amsterdam. IBC heeft een eigen radiozender "Radio IBC" welke in en rondom de RAI te ontvangen is op de evenementenfrequentie 105.6 MHz. Tevens heeft Broadcast Partners op een aantal FM frequenties tijdelijk FMeXtra carriers in de lucht gebracht waarmee ook afbeeldingen op het scherm van de ontvanger zichtbaar zijn. Via de zender 101.2 Hilversum van Skyradio zijn ook afbeeldingen zichtbaar via FMeXtra. Tevens zijn er T-DAB en T-DMB uitzendingen op kanaal 6B, 10A en LH zo ook DVB-H op kanaal 23 en 28.

   
6-9-2007 Radio Moonlight tijdens 50 jarig jubileum HV actief evenementenzender te ontvangen
 

Vanaf 7 t/m 16 september is Radio Moonlight te beluisteren in opdracht van HV actief i.v.m. hun 50 jarig jubileum. Er wordt uitgezonden vanuit Klazienaveen via de evenementenfrequentie 107.0 MHz.

   
3-9-2007 Etna FM tijdens het dorpsfeest via evenementenzender te ontvangen
 

Vanaf 5 t/m 9 september is Etna FM te beluisteren tijdens het dorpsfeest in Zwaagwesteinde via de evenementenfrequentie 105.5 MHz.

   
1-9-2007 Einde voor Radio 10Gold op AM1008 > start nieuw station: Groot Nieuws Radio 1008
 

Om 0:00uur verdween Radio 10 Gold van de AM 1008 kHz en is alleen nog te ontvangen via internet, satelliet, kabel, Digitenne van KPN en FMeXtra. Om 0:04uur kwam de zender van Groot Nieuws Radio (GNR) on air met een interview van de mensen achter GNR. GNR zal vanaf december met hun reguliere programmering starten. GNR heeft de zenderexploitatie ondergebracht bij KPN Broadcast Services, de zender van Radio 10 Gold werd door Broadcast Partners geëxploiteerd. GNR zendt uit met versterkt vermogen ten opzichte van Radio 10 Gold (200kW dag en nacht). De afgelopen maanden hebben de middengolfuitzendingen voor Radio 10 Gold - omwille van kostenbesparingen - met beperkt vermogen plaats gevonden. Luister hier naar de aankondiging van het laatste uur van Radio 10 Gold op AM 10 08, hier naar uitschakeling van de Radio 10 Gold zender en hier naar de inschakeling van de GNR zender om 0:04uur. Voor meer nostalgische radio momenten bezoek dit deel van onze website.

   
  Terug naar nieuwsarchief