Nieuws oktober 2007

   
31-10-2007 Demontage VHF kanaal 4 antennes Lopik - up date
  VolkerWessels Telecom Mobiel is begonnen met de demontage van de  kanaal 4 TV antennes op de toren Lopik. Deze antennes deden vanaf mei 1961 dienst voor Nederland 1 (analoog). Voor de foto reportage tot heden klik hier. Voor de geschiedenis van de analoge TV in Nederland klik hier.
   
23-10-2007 RTV Alkmaar on air via 105.3 MHz
 

RTV Alkmaar de lokale omroep van de gemeente Alkmaar is sinds afgelopen zaterdagmiddag on air op 105.3 MHz. Vrijdag is de antennemast geplaatst aldus de website van de omroep.

   
22-10-2007 Bouw DVB-H zendstation in Wijk aan Zee
 

VolkerWessels Telecom Mobiel heeft afgelopen week op een KPN mast in Wijk aan Zee antennes gemonteerd in opdracht van KPN t.b.v. DVB-H (Mobile TV). Foto's via VolkerWessels Telecom.                     

   
16-10-2007 Wereldomroep staakt uitzendingen via zendstation Flevo eind deze maand
 

Radio Nederland Wereldomroep stopt op 27 oktober met al haar uitzendingen via het kortegolfstation in de Flevo bij Zeewolde. Sinds 1985 zendt RNW hiervandaan uit. Per 28 oktober zullen de uitzendingen van RNW plaatsvinden via zenders in het buitenland. Bron.

   
15-10-2007 Alle analoge TV antennes te Smilde gedemonteerd
 

VolkerWessels Telecom Mobiel heeft de afgelopen maanden op de toren van Smilde alle analoge TV antennes weggehaald. Klik op de foto's voor meer info. Deze week gaan ze beginnen in Lopik om daar de kanaal 4 VHF antennes te demonteren.

   
14-10-2007 Wereldomroep ruim 40 uur live vanaf TERTS 2007
 

Het chauffeursprogramma Onderweg van Radio Nederland Wereldomroep zendt ruim 40 uur live uit vanaf The European Road Transport Show (TERTS) in de RAI in Amsterdam. Luisteraars en bezoekers zijn van 26 oktober t/m 3 november welkom om de rechtstreekse uitzendingen bij te wonen. De Wereldomroep zet speciaal voor TERTS extra uitzendingen en frequenties in: op kortegolf, middengolf en FM. Chauffeurs kunnen Onderweg wereldwijd beluisteren via satelliet en internet, in Europa via kortegolf en in de Benelux via middengolf. De Wereldomroep zet speciaal voor TERTS een evenementenzender in op frequentie 105.6 MHz. Hierdoor is Onderweg tijdens het event te beluisteren van 9.00 tot 18.00 uur in de RAI en wijde omgeving. Verder start de Wereldomroep met een permanente middengolfzender op 1296 kHz voor Onderweg van 10.00 tot 12.00 uur. Deze zender is dus ook na TERTS dagelijks in de lucht voor Onderweg. Bron.

   
8-10-2007 Bouw Digitenne mast Doetinchem
 

Aan de A18 ten zuiden van Doetinchem is afgelopen week door Wagenborg Nedlift in opdracht van  VolkerWessels Telecom Mobiel een nieuwe mast gebouwd voor Digitenne van KPN. Vandaag is de TV antenne op de top van de mast gemonteerd. Met dank aan Martin Buunk en Arno Lenselink voor de foto's.

   
7-10-2007 Bouw DVB-H zendstation in Hillegom
 

VolkerWessels Telecom heeft afgelopen week op een KPN mast te Hillegom antennes gemonteerd in opdracht van KPN t.b.v. DVB-H (Mobile TV). Foto's via VolkerWessels Telecom.

   
6-10-2007 Analoge UHF TV antennes te Smilde gedemonteerd
 

VolkerWessels Telecom is op de toren van Smilde begonnen met het weghalen van de oude overgebleven analoge TV antennes. Inmiddels zijn alle UHF antennes gedemonteerd welke ooit dienst deden voor TV Drenthe en als noodsysteem voor Nederland 2 en 3. Klik op de foto's voor meer info.

   
4-10-2007 Radio Bem Bem via FMeXtra te ontvangen
 

Broadcast Partners zendt sinds vandaag via de zenders Oude Polder en Rotterdam (100.4 MHz) en op Lopik (100.7 MHz) Radio Bem Bem uit via FMeXtra. Eerder was op de zender Lopik (100.7 MHz) Q-Music digitaal via FMeXtra te ontvangen maar is nu vervangen door Radio Bem Bem.

   
1-10-2007 3 Oktoberradio van start
 

3 oktoberradio is zondag- op maandagnacht voor het tweede achtereenvolgende jaar succesvol on air gegaan op de evenementenfrequentie 107.0 MHz. 3 oktober radio is perfect te ontvangen in heel Leiden en in de omstreken. Buiten het ontvangstgebied, dus ook internationaal, kunnen luisteraars via de website luisteren. 3 oktoberradio biedt dit jaar ook live beelden van de kermis via haar website. 3 oktoberradio zal t/m 4 oktober te beluisteren zijn. De Stichting Leidse Evenementen Radio (SLER), de organisatie achter 3 oktober radio, wenst u allen heel veel luisterplezier toe. Bron: Persbericht.

   
  Terug naar nieuwsarchief