Nieuws november 2007

   
30-11-2007 Omroep 3ML test via tweede frequentie
 

Omroep 3ML heeft afgelopen week een belangrijke stap gezet om het bereik aanzienlijk te verbeteren. Vanaf de straalverbindingstoren te Ittervoort zendt men uit via een recentelijk verkregen tweede etherfrequentie 106.1 MHz. De uitzendingen zijn nog niet te beluisteren omdat er nog een verbinding gemaakt moet worden. Het wachten is op KPN, maar de verwachting is dat dit in de loop van december gaat gebeuren. Op dit moment is een non-stop radioprogramma te ontvangen zodat men de nieuwe frequentie al kan opzoeken. Omroep 3ML is momenteel druk bezig met het testen van deze frequentie in het uitzendgebied (alle dorpskernen van de gemeenten Leudal en Maasgouw). Bron. Zie ook het bericht in ons nieuwsarchief van 23 september.

   
26-11-2007 Kunstlab Radio Orbino ON AIR in december rondom Alkmaar op 106.8 MHz
  Anton Dekker en Irene Janze bouwen in december 2007 kunstlab Orbino om tot licht- en geluidsculptuur van waaruit live radio-uitzendingen worden gemaakt: Radio Orbino. Zo verrijst op het dak de installatie "ON AIR" met rondom de 7 meter hoge zendmast een woud van oude antennes, afkomstig van Alkmaarse daken. Radio Orbino is via een evenementenzender op de frequentie 106.8 MHz gedurende de hele maand december te ontvangen.
   
22-11-2007 Nog meer masten ingekort
 

In navolging van Goes, Roermond en Lopik wordt begin december niet alleen de toren Markelo ingekort (zie nieuwsbericht van 14-11) maar ook de masten Irnsum & Hoogezand op 5 en Kootwijk & Wieringermeer op 4 december. M.b.v. een helikopter van Helog Heliswiss zal op al deze masten de "oude" analoge TV antennes worden verwijderd. Info via VolkerWessels Telecom Mobiel.

   
20-11-2007 DVB-T zenders Enschede en Doetinchem on air; Markelo off air
 

De DVB-T zendinstallaties in Enschede en Doetinchem zijn vanochtend in bedrijf genomen t.b.v. Digitenne van KPN. Daarmee is de kanaal 51 zender van Markelo uit de lucht gegaan. Begin december zal als het weer meezit op de toren van  Markelo m.b.v. een helikopter van Helog Heliswiss de "oude" analoge rood-witte koker worden verwijderd en zal Markelo geen TV signalen meer uitzenden.

   
18-11-2007 Zevenheuvelenloop ook dit jaar te ontvangen via evenementenfrequentie
 

Via een evenementenzender op de frequentie 105.7 MHz wordt dit jaar ook verslag gedaan van de Zevenheuvelenloop. Dit jaarlijks terugkerend evenement in Nijmegen en Groesbeek vindt dit jaar plaats op 18 november. De zender is op 17 en 18 november te ontvangen in stereo en met RDS. De apparatuur wordt geleverd door Parallel Media Projecten BV uit Maastricht.

   
17-11-2007 Demontage VHF kanaal 4 antennes Lopik - up date
 

VolkerWessels Telecom Mobiel heeft alle voormalige "Nederland 1" VHF kanaal 4 TV antennes op de zendmast te Lopik gedemonteerd. Klik op de foto voor een idee hoe dat gaat vanaf ca. 300 meter hoogte. Deze antennes deden vanaf mei 1979 dienst voor Nederland 1 (analoog). Voor een foto reportage tot heden klik hier. Voor de geschiedenis van de analoge TV in Nederland klik hier.

   
16-11-2007 Introductie van FMeXtra bij lokale omroepen uitgesteld
  In navolging van onze berichtgeving van 10 nov. jl. waar we melding maakten van een wijziging in het FMeXtra aanbod blijkt uit betrouwbare bron dat de geplande pilot bij vier lokale omroepen ook geannuleerd is. De introductie was volgende week gepland. Tevens zijn nu ook alle FMeXtra uitzendingen via Q Music en Radio 538 gestaakt en daarmee is de test abrupt tot een einde gekomen.
   
14-11-2007 Toren Markelo wordt ook ingekort
  In navolging van Goes, Roermond en Lopik wordt op 3 december ook de toren  Markelo ingekort. M.b.v. een helikopter van Helog Heliswiss zal de "oude" analoge rood-witte koker worden verwijderd. De VHF antennes waarop Nederland 1 uitzond zijn inmiddels al gedemonteerd door VolkerWessels Telecom Mobiel. Klik op de foto's voor meer informatie
   
13-11-2007 Arrow Classic Rock toch weer met muziek op AM 675
  Via de middengolffrequentie van Arrow Classic Rock (AM 675 kHz) waren  sinds vorige week donderdag geen uitzendingen meer te horen. Er was deze mededeling te horen. Gisterenavond was opeens weer het programma van Arrow Classic Rock te ontvangen welke niet parallel loopt met hun FM frequenties.
   
10-11-2007 FMeXtra wijzigingen
 

Deze week is het FMeXtra signaal op de zender Hilversum van Sky Radio (101.2 MHz) uitgeschakeld. Op de zenders van Radio 538 is het FMeXtra signaal van Radio 10 Gold uitgeschakeld. Nu is alleen Juize FM te ontvangen via dit systeem. Reden voor deze acties is onbekend.

   
9-11-2007 DVB-T mast Eindhoven on air
 

De DVB-T mast in Eindhoven aan de Croy is gisteren in gebruik  genomen t.b.v. Digitenne van KPN. Voor een foto reportage van de bouw van de mast klik hier.

   
8-11-2007 Radio Hoeksche Waard ook via zenders Origineel FM te beluisteren
 

Radio Hoeksche Waard, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Cromstrijen, Oud-Beijerland, Binnenmaas en Strijen zendt sinds kort ook uit via de voormalige etherzenders van Origineel FM. Het gaat om de zenders Zuid-Beijerland (105.5 MHz) en Piershil (106.2 MHz). Sinds 1 november is de fusie een feit en behoort Korendijk ook tot het uitzendgebied van Radio Hoeksche Waard.

   
4-11-2007 Bouw DVB-H zendstation in Zoetermeer
 

Afgelopen week is op een KPN mast in Zoetermeer antennes gemonteerd in opdracht van KPN t.b.v. DVB-H (Mobile TV). Info en foto´s via PI4RAZ.

   
  Terug naar nieuwsarchief