Nieuws maart 2007

   
31-3-2007 Nieuwe zendmast Radio Waddenzee / Radio Seagull in gebruik genomen
 

Sinds vrijdagavond 30 maart zendt Radio Waddenzee en Radio Seagull uit via de nieuwe zendinstallatie nabij Pietersbierum. Dit dorp ligt enkele kilometers ten noorden van Harlingen. Lees hier verder.

   
30-3-2007 "Kom in de Kas" dit weekend op Radio Moonlight vanuit Emmen
 

Komend weekend zal Radio Moonlight via een evenementenzender aandacht schenken aan het jaarlijks evenement "Kom in de Kas". Het zal in en om Emmen te beluisteren zijn op 107.0 MHz.

   
30-3-2007 DVB-T mast Maastricht - up date - nieuwe mast geplaatst
 

Vandaag zijn de werkzaamheden t.b.v. een nieuwe mast op de KPN toren in Maastricht afgerond. M.b.v. een kraan van Wagenborg Nedlift heeft VolkerWessels Telecom deze week een noodmast gemonteerd; de oude mast gedemonteerd en een nieuwe mast gemonteerd. Dit  i.v.m. het  Digitenne TV pakket van KPN welke in week 16 on air gaat.

   
29-3-2007 DVB-T mast Maastricht - up date - nieuwe mast voor een deel geplaatst
 

Vandaag is de oude mast weggehaald en is de nieuwe mast voor een deel gemonteerd.

   
28-3-2007 Radio Schiedam vanaf andere locatie
 

Sinds kort zendt Radio Schiedam uit vanaf een nieuwe hogere locatie in Schiedam. Het nieuwe opstelpunt is 63 meter hoog en bevindt zich nabij het knooppunt van de snelwegen A4 en A20. Op deze plaats was voorheen het ontvangstation van het kabelnet gevestigd, zodat voor de plaatsing van de antenne gebruik kon worden gemaakt van één van de bestaande masten. De frequentie van Radio Schiedam is ongewijzigd 106.7 MHz in stereo met RDS.

   
26-3-2007 Digitenne nieuws: kanaal wijzigingen / Lopik kanaal 30 uit de lucht
 

Vanochtend heeft in de regio Zuid Holland zuid een kanaal wijziging plaatsgevonden. Hier en hier vindt u een compleet overzicht van alle kanalen. De zender Lopik welke tijdelijk het publieke omroep pakket op kanaal 30 heeft uitgezonden is uitgeschakeld.

   
25-3-2007 Bouw DVB-T zender Leeuwarden - up date
 

De bouw van een compleet nieuw zendstation voor het Digitenne TV pakket van KPN  in Leeuwarden is in volle gang. Twee delen van de mast staan inmiddels op zijn plek, lees hier verder.

   
23-3-2007 Bouw DVB-T zendmast Maastricht - up date - tijdelijke mast staat
 

Vandaag is een tijdelijke mast geplaatst naast de "oude" mast.

   
22-3-2007 DVB-T mast Venlo staat - up date
 

Vorige week is de DVB-T mast te Venlo geplaatst.

   
21-3-2007 Bouw DVB-T zendmast Maastricht gestart
 

De werkzaamheden t.b.v. een nieuwe mast welke op de KPN toren in Maastricht moet komen is in volle gang. De nieuwe mastdelen liggen op en rond het terrein van de toren.

   
19-3-2007 DVB-T zender Breda on air
 

Vanochtend heeft KPN het Digitenne TV pakket van KPN via de zendmast Breda in bedrijf genomen. Via deze zenders wordt  uitgezonden op de UHF kanalen 30, 31, 32 en 60. Via de zender Lopik op kanaal 30 is TV Gelderland niet meer te ontvangen dit was een tijdelijke situatie.

   
16-3-2007 Komend weekend Radio H4K op 105.4 MHz vanuit Amsterdam
 

Vanaf zaterdag 9:00 uur tot en met zondag 19:00 uur worden alle reportages, commentaren en uitslagen van de 35e Heineken Roeivierkamp LIVE uitgezonden vanuit Studio 130 A. De Razende Reporters zullen u op vertrouwde wijze op de hoogte houden van alle gebeurtenissen op en langs de Amstel. Radio H4K is te beluisteren via de ether op 105.4 MHz en via internet op www.nereus.nl/h4kmedia. Deze zender is jaarlijks te horen via een evenementenzender.

   
13-3-2007 Digitenne TV van KPN via zendmast Goes on air
 

Vanochtend heeft KPN het Digitenne TV pakket van KPN op de zendmast van Goes in bedrijf genomen. Via deze zenders wordt  uitgezonden op de UHF kanalen 29, 32, 48 en 54.

   
12-3-2007 City FM en Radio NL ruilen frequenties
 

Sinds vanmiddag is in Leeuwarden op 101.8 MHz City FM te ontvangen i.p.v. Waterstad FM. Woensdag zal Radio NL te ontvangen zijn op 97.2 MHz vanuit Zwolle i.p.v. City FM.

   
7-3-2007 Smart FM Brielle on air via 105.4 MHz
 

Sinds vandaag is de lokale omroep voor de gemeente Brielle Smart FM on air via 105.4 MHz. De omroep zendt voorlopig uit via een antenne op het dak van de Geuzenstaete aan de Krammer; daarvoor is een voorlopige ontheffing verleend. In dit gebouw zit ook de studio.

   
6-3-2007 Geen Audio Test meer op T-DAB
 

Sinds een week is via T-DAB op kanaal 12C van de publieke omroep geen Audio Test meer te beluisteren. Het was een test met gefingeerde verkeersinformatie in het Duits. Door dit test kanaal was de kwaliteit van de Concertzender gereduceerd naar 128kb/s. Tot op dit moment is de kwaliteit nog niet teruggezet naar 160kb/s.

   
5-3-2007 Digitenne nieuws: kanaal wijzigingen / Apeldoorn on air / Goes later on air
 

Vanochtend is in de regio Zuid Holland op een aantal zenders Bouquet 4 verhuisd naar kanaal 27 en Bouquet 3 naar kanaal 24. Dit in tegenstelling tot wat op de website van KPN vermeld staat. Via de zendmast Apeldoorn wordt nu het Digitenne TV pakket van KPN uitgezonden. De zender Goes zal niet vandaag maar op 15 maart on air gaan met het Digitenne pakket..

   
4-3-2007 6FM en Radio PHOHI samen verder als Radio 6FM
 

De lokale omroepen van Huizen en Blaricum, Eemnes en Laren gaan sinds gisteren gezamenlijk verder. Radio Phohi en Radio 6FM gaan verder onder de naam Radio 6FM, onder meer vanwege de herkenbaarheid. De slogan wordt 'Verrassend, Verfrissend, Dichtbij'. De beide lokale omroepen werken al vanaf 2003 al nauw samen met elkaar. 'Dichtbij' betekent dat op de nieuwe radiozender steeds meer plaats zal zijn voor nieuws en informatie uit de regio. Behalve in de ether en op de kabel zal Radio 6 FM ook haar online service op internet uitbreiden. Behalve dat de uitzendingen via streaming te beluisteren zullen zijn, ligt het in de bedoeling komend jaar ook podcasts op de site te gaan plaatsen.

   
3-3-2007 Radio Continu gaat bieden op rest kavels Appingedam en Stadskanaal
  Volgens de weblog van RTVS media gaat Radio Continu bieden op deze rest kavels.
   
2-3-2007 Deltapiraat mag niet op een eigen frequentie gaan uitzenden
 

Delta FM heeft geprobeerd zo snel mogelijk een etherfrequentie te bemachtigen door hun tweede frequentie 107.7 MHz beschikbaar te stellen voor De Deltapiraat. Helaas bleek dat technisch niet mogelijk voor het Agentschap Telecom. Ze gaan eerst het onderzoek ‘Lokaal (B)ether’ afronden wat over enkele weken klaar moet zijn; daarna wordt bekeken welke etherfrequentie(s) overblijven voor De Deltapiraat. “De ruimte is schaars, maar het moet mogelijk zijn”, aldus Agentschap Telecom. Voor 14 april is ons schriftelijk een bericht hierover beloofd. We kunnen alleen maar afwachten. Bron: Persbericht

   
  Terug naar nieuwsarchief