Nieuws juli 2007

31-7-2007 RadioNL in de ether in Oost- en Midden-Nederland
 

Radio NL is sinds gisteren te ontvangen via de zender Apeldoorn op 88.7 MHz en Huissen op 88.5 MHz. 
HOT Radio 93FM, de dance zender van HOT Radio is sinds gisteren te ontvangen via de zender Huissen op 89.6 MHz.

   
30-7-2007 TV toren Roermond eind deze week ingekort
  Op vrijdag 3 augustus worden er in opdracht van KPN Broadcast Services werkzaamheden uitgevoerd op de toren in Roermond. De bovenste 20 meter van de toren, het rood-wit-rood gedeelte, wordt dan met behulp van een helikopter verwijderd. In het rood-wit-rood gedeelte bevinden zich de "analoge" TV antennes welke sinds mei dit jaar geen dienst meer doen.
Eind deze week wordt de oude "analoge" TV antenne op Lopik toren vervangen door een "digitale" uitvoering (zie nieuws van 19-7-2007). Dit zal op de toren in Roermond niet gebeuren en daardoor zal de toren 20 meter korter worden. Lees hier verder.
   
30-7-2007 KnasterCross 2007 via evenementenzender te beluisteren
 

Op 1 en 2 september zal Knastercross FM te beluisteren zijn via de evenementenfrequentie 104,9 MHz vanuit Bunde. De Knastercross is een weekend waarin de combinatie van motoren, eigenbouwsels, spectaculaire motorshows, koud bier, live muziek en goed eten en natuurlijk een mini-crossbaan voor de allerkleinsten zorgen voor een onvergetelijk feest.

   
29-7-2007 TV Team Nieuwleusen via evenementenzender te beluisteren
 

Vanaf volgende week zaterdag 4 augustus t/m donderdag 9 augustus zal het TV team Nieuwleusen legaal te beluisteren zijn via de evenementenfrequentie 105,2 MHz in stereo en RDS.  

   
28-7-2007 Jamboradio via evenementenzender te beluisteren
 

Jamboradio zal dit jaar te ontvangen zijn tijdens Haarlem Jamborette 2007 op de evenementenfrequentie 106.0 MHz. Het evenement vindt plaats van 29 juli tot en met 8 augustus in recreatiegebied Spaarnwoude.                        

   
24-7-2007 Mobiele Televisie Nederland (MTVNL) test met T-DMB in Den Haag
 

MTVNL test sinds half juni met mobiele televisie op een zogenaamde T-DAB frequentie volgens de T-DMB (Digital Multimedia Broadcasting) standaard. Deze frequenties, ooit bedoeld voor digitale radio, liggen al twaalf jaar ongebruikt op de omroepschappen, met uitzondering van de testuitzendingen van Publieke Omroep. MTVNL wil met de test aantonen technisch en qua programma-aanbod makkelijk de concurrentie met KPN aan te kunnen. Tijdens de testperiode, die in de Haagse regio plaatsvindt, beschikken een aantal inwoners van deze stad over een mobiele telefoon waarmee de uitzendingen bekeken kunnen worden. Er kan worden gekeken naar Nederland 2, Nederland 3, TV West, RTL4, TMF en MTV Nederland en worden geluisterd naar Radio 538. Er wordt uitgezonden vanaf het MCH Westeinde op kanaal LA. Meer info lees hier verder. Klik op de telefoon voor een demo.

   
21-7-2007 GamesFM via evenementenzender te beluisteren
 

GamesFM is te ontvangen van 19 t/m 30 juli tijdens Codemasters Campzone 2007 op de evenementenfrequentie 105.2 MHz. Het evenement vindt plaats in Oirschot.                        

   
20-7-2007 Steunzender Radio Veronica Hilversum uitgeschakeld
 

Afgelopen woensdag is de steunzender van Radio Veronica te Hilversum op 95,5 MHz uitgeschakeld.

   
19-7-2007 Lopik krijgt ook nieuwe DVB-T antenne op de top d.m.v. helikopter
  Op donderdag 2 en vrijdag 3 augustus wordt op de toren van Lopik de analoge TV antennekoker vervangen door een nieuwe t.b.v. DVB-T d.m.v. een helikopter.
Meer info via de website van de gemeente IJsselstein
.
   
18-7-2007 Antenne werkzaamheden bij Radio P&M 92.5 MHz
 

P&M Radio kampt met ontvangstproblemen. Na overleg met AT is besloten om de antenne’s ietwat te draaien. Dit is deze week gebeurd. Volgens AT kan er weinig aan het probleem gedaan worden en stellen zij een tweede frequentie voor op 107.7 MHz vanuit Maasbree. De lokale omroep bekijkt de mogelijkheden. Info via Pieter Janssen Media.                        

   
17-7-2007 Zender Hengelo 100%NL on air op 97.6 MHz
 

De zender Hengelo van 100%NL is sinds eind van deze middag in gebruik genomen. De zender zendt uit met laag vermogen maar voldoet aan de uitzendverplichting en kan niet meer worden uitgegeven aan een andere partij. Info via Herbert Visser.                        

   
15-7-2007 RadioNL in de ether in Oost- en Midden-Nederland
 

HOT Radio start met ingang van maandag 16 juli een derde radioprogramma via een aantal van haar bestaande FM frequenties. Het nieuwe programma wordt gelanceerd onder de naam RadioNL Oost- en Midden Nederland en wordt geproduceerd door RadioNL.Lees verder in het persbericht.                       

   
10-7-2007 FMeXtra signaal op Q-Music zender Lopik
 

Broadcast Partners heeft de zender Lopik van Q-Music uitgerust met een FMeXtra carrier waarmee Q-Music digitaal te ontvangen is. Het netwerk van Radio 538 is nog niet verder uitgebreid met FMeXtra. Skyradio meldt dat de test voorlopig alleen via 101.2 Hilversum zal plaatsvinden.

   
9-7-2007 Fundering aangebracht t.b.v. nieuw te bouwen DVB-T mast in Enschede
 

Er komt een nieuwe DVB-T zendmast in Enschede nabij de binnenhaven aldus Bender Funderingstechniek Nederland die daar bezig is met het aanbrengen van de fundering. Foto en info via Bender Funderingstechniek Nederland.             

   
4-7-2007 FM werkzaamheden mast Irnsum klaar
 

De ombouw van het FM antennesysteem voor Omrop Fryslân is afgerond. VolkerWessels Telecom heeft alles opgeruimd. A.h.v. de signaalsterkte bij de mast blijkt Omrop Fryslan nog niet vanuit Irnsum uit te zenden. Voor de complete fotoreportage kijk hier.            

   
3-7-2007 Lustrumradio AM-FM via 105.5 MHz vanuit Groningen
 

Groninger studentenvereniging R.K.S.V. Albertus Magnus is met haar 2000 leden de twee na grootste vereniging van Nederland. Albertus viert van 4 tot 14 juli haar 110 jarig bestaan groots tijdens het lustrumjaar. Dit is te volgen via de evenementenfrequentie 105.5 MHz.            

   
2-7-2007 Radio 10 Gold verkocht aan christelijk station
 

De middengolffrequentie van Radio 10 Gold is verkocht aan GrootNieuwsMedia BV. De directie van Talpa, eigenaar van Radio 10 Gold, heeft de deal vanochtend gesloten. De komende drie weken zal Radio 10 Gold nog blijven uitzenden op de frequentie. Daarna neemt GrootNieuws Radio, onderdeel van drukkerij De Dorpsbode BV uit Ermelo, het over. "We gaan in eerste instantie muziek uitzenden. In november of december starten we dan definitief", zo laat woordvoerder Arjan de Heer aan RadioFreak weten. Lees hier verder.            

   
1-7-2007 Arrow Classic Rock op FM
 

Vanaf 0:00uur werd het Caz netwerk zender voor zender omgeschakeld op Arrow Classic Rock. Luister hier naar de overgang. Op AM675 is een ander programma van Arrow te ontvangen.                       

   
  Terug naar nieuwsarchief