Nieuws januari 2007

   
26-1-2007 Smelne FM binnenkort van start op 106.5 MHz
 

Smelne FM gaat binnenkort on air via 106.5 MHz. De 107.8 MHz wordt  verlaten omdat dit jarenlang enorme storingen gaf met de HOS uit Heerenveen welke op 107.7 MHz uitzendt. Smelne FM zal ook Radio 1 WKfm uitzenden van 9 tot en met 11 februari in samenwerking met BNN vanuit het Thialf Stadion in Heerenveen. Het  programma wordt gemaakt met de HOS uit Heerenveen en Radio Centraal uit Weststellingwerf (Wolvega 105.0 & Noordwolde 107.4). 

   
25-1-2007 Tweede etherzender Meer Radio on air
 

Meer Radio heeft haar tweede ether zender aangezet op 106.6 MHz.

   
23-1-2007 DVB-T zenders Alkmaar on air
 

Afgelopen maandag heeft KPN alle DVB-T zenders in Alkmaar in bedrijf genomen. Via deze zenders wordt  het Digitenne TV pakket van KPN uitgezonden op de UHF kanalen 35, 39, 44 en 45 met 20kW ERP en deels gericht diagram.

   
22-1-2007 KPN verkoopt hoge zendmasten
 

KPN verkoopt de hoge zendmasten van het telecombedrijf aan het Franse zendinstallatiebedrijf TDF. Het gaat om 23 torens zoals die in Lopik, Rotterdam en Den Haag staan. Dat heeft KPN maandag bekendgemaakt. De verkoop heeft te maken met de overname begin vorig jaar van Nozema, een bedrijf dat radio- en televisiesignalen verspreidt. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) stelde als voorwaarde aan de overname dat KPN de hoge zendmasten verkoopt. Met de hoge zendmasten geeft KPN onder meer radio-, telefoon- en televisiesignalen door. De zendapparatuur van het telecombedrijf blijft in de torens. KPN heeft daarvoor met TDF een tienjarig huurcontract gesloten. De kleinere zendmasten van KPN voor onder meer umts- en gsm-signalen blijven volgens een woordvoerder in handen van het telecomconcern. Bron: nu.nl

   
21-1-2007 Werkzaamheden mast Zwolle
  De werkzaamheden t.b.v. DVB-T  in de mast van RTV Oost in Zwolle hebben door de storm vertraging opgelopen. Vandaag was te zien dat slechts een deel van de twee onderste lagen zijn vervangen. Via de bovenste antennes wordt het tijdelijke publieke omroep pakket uitgezonden. 
Het Digitenne TV pakket van KPN zal volgens Digitenne nog deze maand in de lucht moeten gaan
.
   
20-1-2007

Komende week wijzigingen Digitenne TV van KPN in de regio Amsterdam en Utrecht

 

In de vroege ochtend van 22 januari gaat in de regio Utrecht kanaal 34 verhuizen naar 24. Hierdoor zullen een aantal radio en tv zenders van plek gaan veranderen
In de vroege ochtend van 23 januari zal in de regio Amsterdam kanaal 21 verhuizen naar 27; kanaal 23 naar 39 en kanaal 24 naar 34. Hierdoor zullen een aantal radio en tv zenders van plek gaan veranderen
Tevens zal de zender Alkmaar deze week in bedrijf worden genomen waarmee het bereik van het  Digitenne TV pakket van KPN flink wordt uitgebreid. Bron: KPN en Digitenne.

   
17-1-2007 DVB-T zenders Apeldoorn
 

Rene van de Kolk heeft vandaag een kijkje genomen in het zendstation te Apeldoorn waar men bezig is de nieuwe zendinstallatie te prepareren. Lees hier verder.

   
16-1-2007 DVB-T zender Oss on air
 

Afgelopen maandag heeft KPN alle DVB-T zenders in Oss in bedrijf genomen. Via deze zenders wordt  het Digitenne TV pakket van KPN uitgezonden op de UHF kanalen 30, 31, 42, 56 en 60 met 10kW ERP.

   
16-1-2007 Werkzaamheden mast Hengelo hervat na korte onderbreking (up-date)
 

De werkzaamheden t.b.v. DVB-T  in de mast van RTV Oost in Hengelo is maandagmiddag hervat. Het werk werd rond het middaguur op last van de gemeente Hengelo stilgelegd. Eigenaar Novec zou geen vergunning hebben voor de plaatsing, maar die vergunning bleek er toch wel te zijn. De analoge antennes bovenop de 125 meter hoge mast zijn inmiddels vervangen. 
Het Digitenne TV pakket van KPN zal begin maart in de lucht gaan
. Bron: RTV Oost en Tubantia

   
10-1-2007 FunX ook dit jaar weer live tijdens Noorderslag op 105.5 MHz
  FunX is live aanwezig tijdens het Noorderslag Festival in Groningen. Van donderdag 11 januari tot en met zaterdag 13 januari zendt men uit op de evenementenfrequentie 105.5 MHz. De urbanzender wordt hierbij ondersteund door het lokale OOG RTV. Bron: FunX
   
5-1-2007 DVB-T mast Apeldoorn (up date)
 

Eind december is de oude mast neergehaald. Lees hier verder

   
4-1-2007 Goes toren inkorten met helikopter i.p.v. een hoge kraan
 

De gemeente Goes stelt eigenaar Novec voor een helikopter in te zetten om de televisietoren elf meter in te laten te korten. Novec wil dat karwei klaren met een kraan die tot 170 meter reikt, zon twintig meter meer dan de toren meet. Dat gevaarte moet inclusief een stellage worden opgebouwd op het terrein van de gemeentelijke dienst stadsbeheer, dat zich naast de televisie toren bevindt. Dat betekent de nodige overlast voor stadsbeheer. Het terrein moet helemaal worden ontruimd en is minimaal een week ontoegankelijk voor gemeentepersoneel. Die hinder is te gortig, vindt de gemeente. Novec laat de rood-witte koker van de televisietoren eraf halen omdat ze plaats moeten maken voor de nieuwe "digitale" antennes. De oude analoge antennes welke in deze koker zitten zijn buiten gebruik genomen op 11 december. De markante toren meet straks nog maar 137 meter, tegen 148 meter nu. Lees hier verder.

   
3-1-2007 Liemers FM en Radio 0 1 6 2 uit de ether verdwenen
 

Liemers FM de lokale omroep voor Duiven welke uitzond via 105.2 MHz vanuit Duiven en Radio 0 1 6 2 de lokale omroep voor Dongen welke uitzond via 105.5 MHz vanuit Dongen zijn uit de ether verdwenen.

   
  Terug naar nieuwsarchief