Nieuws december 2007

   
31-12-2007 Festival Weerwoord te beluisteren via Radio Oltranzista op 105.6 MHz Amsterdam
  Weerwoord, het jaarlijkse, literaire festival op het Amsterdamse Leidseplein gaat vrijdag 25 januari van start. Radio Oltranzista wordt een literair Weerwoord radiostation met gesprekken met uitgenodigde schrijvers, historische fragmenten, experimenten met jonge makers. Dagelijks zijn een aantal onderdelen van Radio Oltranzista gratis live te bezoeken in de salon van de Balie. De uitzendingen vinden plaats via  een evenementenzender op de frequentie 105.6 MHz. Weerwoord 2008 vindt plaats van vrijdag 25 januari t/m donderdag 31 januari.
   
29-12-2007 Centraal FM Gemert weer in de ether via nieuwe mast en zender
  Centraal FM de lokale omroep voor Gemert-Bakel is weer in de ether via een nieuw geplaatste mast op 105,7 MHz. Tevens is een nieuwe zender in gebruik genomen. Info via Centraal FM.
   
27-12-2007 De Deltapiraat nu ook in de ether te ontvangen op 107.7 MHz
 

De eerste legale piratenzender van Nederland - de Deltapiraat - is nu ook de eerste legale piraat dat in de ether is te ontvangen. De etherfrequentie is 107.7 FM. Dat de Deltapiraat nu toch in de ether is te ontvangen heeft alles te maken met de wijze van vergunningafgifte door Agentschap Telecom. Voor velen zal de etherontvangst van de Deltapiraat een verrassing zijn, omdat het Agentschap Telecom twee aanvragen om een speciale etherfrequentie van de Twenterandse omroep afwees. Hiertegen is de omroep vorige maand in beroep gegaan bij de Rotterdamse Rechtbank. De programmaleider benadrukt wel dat er sprake is van een tijdelijke situatie. De omroep wacht intussen op de behandeling van de rechtzaak en het nieuwe mediabeleid.  Bron: Delta FM

   
23-12-2007 Centraal FM Gemert tijdelijk uit de ether
 

Bij het plaatsen van een nieuwe zendmast voor Centraal FM de lokale omroep voor Gemert-Bakel is dit weekeinde iets misgegaan meldt Centraal txt. Hierdoor is het tot na de kerstdagen niet mogelijk om Centraal FM via de ether te ontvangen. Bij het plaatsen van de mast ontstond een storing en deze kan pas na Kerstmis worden verholpen. Er was een nieuwe mast nodig om het bereik in de gemeente Gemert-Bakel te verbeteren. De zender was vooral in Milheeze slecht te ontvangen. Na het plaatsen van de nieuwe mast bleek er iets niet in orde te zijn waardoor ontvangst via de ether nu helemaal niet mogelijk is. Bron. Of de werkzaamheden te maken hebben met het binnenkort in gebruik nemen van de nieuwe frequentie 91,1 MHz is niet bekend.

   
22-12-2007 Plus FM verhuisd naar 105.5 MHz (ex. 105.2)
  Plus FM, de lokale omroep voor Geldrop-Mierlo, heeft na 17 dagen uitgezonden te hebben op 105.2 MHz de frequentie gewijzigd naar 105.5 MHz. Op de oorspronkelijk gekregen frequentie had Plus FM last van storingen van onder andere Radio 1 Hulsberg. Na nieuwe berekeningen van Agentschap Telecom is besloten om de frequentie te wijzigen naar 105.5 MHz. De wijziging heeft gisterenavond plaats gevonden waarmee de problemen zijn opgelost. Bron: Persbericht
   
20-12-2007 De Deltapiraat via FM Extra te ontvangen
  De Deltapiraat is gisteren gestart met uitzendingen op het digitale radioplatform FMeXtra. Tijdens de uitzending 'De Terugblik op 2007' a.s. zaterdag zal er in de studio van de omroep een demomodel staan van FMeXtra. Er wordt dan uitgelegd hoe de techniek van FMeXtra werkt. Geinteresseerden zijn welkom van 11.00 tot 15.00 uur. De Twenterandse omroep is interessant voor dit platform, omdat het twee radiozenders bezit. Bron: Delta FM
   
19-12-2007 Steunzender Hilversum voor Radio Veronica weer ingeschakeld
  De steunzender Hilversum op 95.5 MHz van Radio Veronica is gisteren weer waargenomen en na lange tijd van afwezigheid weer ingeschakeld.
   
14-12-2007 Zendmast Lopik te IJsselstein weer omgetoverd tot grootste Kerstboom ter wereld
  De Ďgrootste kerstboom ter wereldí gaat vanavond weer branden. Vorig jaar kreeg de zendmast van Lopik in het Utrechtse IJsselstein niet genoeg subsidie om de boom te laten branden, maar dit jaar is het wel gelukt om de subsidie bij elkaar te krijgen. Diverse donateurs en sponsors hebben 45.000 euro bij elkaar gekregen, wat gebruikt wordt om de kabels op te hijsen, de lampen op te hangen en de stroomrekening te betalen. Vanavond om 19.30 uur worden de lichtjes aangezet. De lampen zullen drie weken blijven branden.
   
13-12-2007 Analoge zendmast TV Gelderland ook kapot door ongeluk met Apache helicopter
  De analoge zendmast van TV Gelderland te Rossum is ook kapot gegaan door het ongeluk. Geluk bij een ongeluk is dat er sinds december vorig geen uitzendingen meer plaatsvindt via deze mast.
   
8-12-2007 Overzicht bouw, ombouw en inkorten van zendmasten
 

Afgelopen jaar zijn een flink aantal zendmasten gebouwd; omgebouwd of ingekort. Om alles nog een keer rustig te bekijken hebben we een duidelijk overzicht gemaakt. Kijk in de indexkolom bij "OVERIG".

   
6-12-2007 Plus FM Mierlo on air
  Gisterenmiddag heeft Plus FM de lokale omroep voor Geldrop-Mierlo hun antenne geplaatst en de zender aangezet op 105.2 MHz in stereo met RDS.
   
5-12-2007 Mast Hoogezand als laatste per helikopter ingekort
  Vanochtend is de mast Hoogezand als laatste per helikopter ingekort. Kijk hier voor een compleet overzicht van deze werkzaamheden zoals gemeld door de lokale media.
   
5-12-2007 Megastad FM met FMextra on air
  Sinds vandaag is de etherfrequentie van Megastad FM, in navolging van een aantal landelijke stations, voorzien van een FMeXtra-signaal. De komende tijd zal getest worden met dit ingenieuze systeem dat ervoor zorgt dat naast het normale signaal ook andere radiokanalen meegestuurd kunnen worden op dezelfde frequentie. Alleen op een speciale digitale FMeXtra-ontvanger kun je deze radiokanalen beluisteren. Vanaf vandaag kun je op die speciale ontvanger naar Megastad FM Classics luisteren, met non-stop de beste hits uit de jaren 70, 80 en 90. Bron.
   
4-12-2007 Masten Wieringermeer, Kootwijk en Irnsum ingekort
  Vanmiddag zijn de masten Wieringermeer, Kootwijk en Irnsum ingekort.  Kijk hier voor het verslag van SBS6, RTV Noord-Holland en voor een complete foto reportage m.b.t. Wieringermeer. Kijk hier voor het verslag van Omrop Fryslan m.b.t. Irnsum en voor een foto reportage van Kootwijk kijk hier.
   
3-12-2007 Toren Markelo ingekort
  Vanmiddag is de toren Markelo ingekort. M.b.v. een helikopter van Helog Heliswiss is de "oude" analoge rood-witte koker verwijderd. Kijk hier voor het verslag van RTV Oost en TV Tubantia.
   
2-12-2007 DVB-H wordt de de officiŽle Europese standaard voor mobiele televisie
 

Geheel volgens verwachting heeft de Europese Unie vrijdag bekendgemaakt dat DVB-H de officiŽle Europese standaard voor mobiele televisie zal worden. De lidstaten moeten van de EU zo snel mogelijk met de voorbereidingen beginnen. De standaardisering van DVB-H zou een geharmoniseerde aanpak van zendlicenties mogelijk maken. Bovendien verwacht de EU dat het standaardformaat een toename van mobiele tv-diensten teweeg zal brengen en dat het innovatie in de hand zal werken. Van de 27 lidstaten wordt verwacht dat ze het gebruik van de nieuwe standaard zullen 'steunen en aanmoedigen', onder andere door het vrijmaken van de benodigde zendfrequenties. Lees hier verder. Momenteel test KPN Broadcast Services met Mobile TV via het DVB-H concept. Info via MediaMagazine.nl

   
  Terug naar nieuwsarchief