Nieuws augustus 2007

   
31-8-2007 Simone FM sinds vanochtend ook via zender Hardenberg te beluisteren
 

Sinds vanochtend is Simone FM te beluisteren via de zender Hardenberg op 93.4 MHz. HOT Radio heeft deze frequentie afgestaan.

   
30-8-2007 Champ Car World Series te volgen via evenementenzender op circuit Assen
 

Van 31 augustus t/m 2 september komt de Champ Car World Series naar het circuit van Assen.  Via de evenementenzender  van het circuit kan men op 105.8 MHz luisteren naar de gebeurtenissen op en rondom de baan.

   
29-8-2007 Radio Golfbreker te beluisteren op 107.2 MHz
 

Van 1 t/m 17 september zal Golfbreker Radio uitzenden tijdens de  evenementen "Opening De Kamers in Vathors", "Keistadfeesten Amersfoort" en "Dorpsfeesten Hoogland" via de  evenementenfrequentie 107.2 MHz.

   
28-8-2007 Nieuwe DVB-T antenne op zendmast Lopik te IJsselstein in gebruik genomen
 

Vanochtend is de nieuwe DVB-T antenne t.b.v. Radio 10 Gold van KPN in gebruik genomen. Voor alle foto's en video materiaal m.b.t. de ombouw van deze TV antenne bovenop de 375 meter hoge mast lees hier verder.

   
27-8-2007 Digitenne mast Zichtenburg Den Haag wordt deze week afgebouwd - UPDATE
 

Al sinds enige tijd ligt er een gigantische mast op het industrieterrein 'Zichtenburg' in Den Haag Zuid, dit blijkt een Digitenne (KPN) mast te zijn welke opgebouwd gaat worden op het terrein van de GGD in Zichtenburg, naast het Politieburo aan de Zichtenburglaan. Met een normale telescoopkraan zijn reeds vier delen neergezet van ieder 12 meter lang, 48 meter mast staat dus al. Echter de rest moet er nog op, nog 8 delen van ieder twaalf meter liggen te wachten om geplaatst te worden en er komt ook nog een topdeel op van eveneens een meter of 12 ...... 4+8+1= 13 delen van 12 meter lang = 156 meter ! Dit kan natuurlijk niet met een 'gewone' telescoopkraan gedaan worden daarom is men nu een gigantische vaste kraan aan het opbouwen welke een giek heeft van 2 x 84 meter lang, in totaal dus een monster van 168 meter hoogte welke de mast zal plaatsen. Er zijn enkele foto's geplaatst op de site van de huidige situatie (26-08-2007) en er volgen binnenkort meer foto's van het verloop van de aktie en tevens komen er nog fotos bij van het opbouwen van de kraan (deel1). Voor wie zelf even wil kijken: Men gaat deze week de 8 delen hijsen en volgend weekend wordt de kraan weer afgebroken. Bron. Omwonenden zijn overigens helemaal niet blij met deze mast; KIJK HIER.

   
25-8-2007 Radio SSW Leeuwarden 106.8 MHz
 

Van 27 t/m 31 augustus zal Radio SSW weer uitzenden tijdens de Leeuwardense Studie Start Week. Dit is een introductie week voor alle eerstejaars studenten van o.a. de Chr. Hogeschool Nederland te Leeuwarden. Vanwege dit evenement is Radio SSW in het leven geroepen. Ze zenden uit op een evenementenfrequentie in Leeuwarden en omgeving op 106.8 MHz. Daarnaast is er een interactieve site actief, www.studiestartweek.nl waarop o.a. een live stream is te vinden.

   
23-8-2007 KLM Open Radio op 107.3 MHz te ontvangen
 

Neem een radiootje met oordopjes mee naar de Kennemer, of koop een radiootje voor 5 euro bij de ingang. Stem af op de evenementenfrequentie 107,3 MHz en geniet in de baan van de live radio uitzending. Het programma, uitgezonden door Zandvoorts lokale radiostation ZFM vanuit een tijdelijke studio op de baan, is alleen te horen op de golfbaan en in de omgeving van Zandvoort. KLM Open Radio is de mooiste noviteit van het KLM Open want
• je hoort alle ins en outs van het toernooi met live verslagen in de baan;
• je hoort interviews met spelers, caddies, referees en officials;
• je hoort details over de spelers, hun slagen en hun score;
• je blijft op de hoogte van de stand;
KLM Open Radio is te ontvangen t/m 26 augustus as.

   
22-8-2007 Dijk-In voorstelling te beluisteren via 105.8 MHz
 

De Nederlander is zijn connectie met het polderlandschap totaal kwijt. We moeten weer trots zijn op de polder vindt theatergroep Prins te Paard. De Nederlandse dijken, iedereen rijdt er wel eens langs of over, niets bijzonders. Dat een dijk echter ook prima dienst kan doen als decor voor een spectaculaire voorstelling bewijst theatergroep Prins te Paard met hun spectaculaire drive-in-voorstelling: Dijk-In. Voor deze buitenvoorstelling is deze verregende zomer geen probleem. Een weiland in de polder bij het dorpje Nagele doet dienst als drive-in. Bezoekers kunnen hun auto parkeren én lekker blijven zitten: vervolgens moet de autoradio even worden afgestemd op de evenementenfrequentie 105.8 MHz en kan de voorstelling beginnen. De voorstelling is nog te beluisteren en te bewonderen t/m 9 september. Kijk hier voor meer info.

   
21-8-2007 Radio Decibel nu ook via zender Eindhoven op 93.2 MHz te ontvangen
 

Radio Decibel is sinds gisteren te ontvangen via 93.2 MHz vanuit Eindhoven zuid. Royaal FM heeft deze frequentie afgestaan en is nu alleen nog te ontvangen via de 93.6 MHz vanuit Eindhoven centrum. Tevens is Radio Decibel gestopt met het uitzenden als raamprogramma op de volgende lokale omroep frequenties: 105.9 Nuenen, 107.0 Waalre, 107.2 Helmond, 107.4 Berlicum en 107.6 Oisterwijk. De  zender Oisterwijk is al geruime tijd  uit de ether verdwenen.

   
20-8-2007 RadioNL nu ook via zender Markelo te ontvangen
 

Radio NL is sinds vandaag ook te ontvangen via de zender Markelo op 93.5 MHz.

   
19-8-2007

Virgiel FM via een evenementenzender te beluisteren

 

Begin je komend jaar aan een studie aan de TU Delft en wil je een kijkje nemen in het studentenleven en het mooiste feest van het jaar meemaken? Kom dan naar de Ontvangstweek (OWee) van 19 t/m 23 augustus. Van zondagavond tot en met donderdagnacht staat Delft op zijn kop! Door een gevarieerd dagprogramma en een groot aantal activiteiten leer je zo de stad, de universiteit en andere eerstejaars goed kennen. Tevens is de studentenomroep Virgiel FM weer te beluisteren via de evenementenfrequentie 107.0 MHz.

   
17-8-2007

Lowlands on Air via een evenementenzender te beluisteren

 

Net als vorig jaar kun je op Lowlands 2007 luisteren naar Lowlands on Air via de evenementenfrequentie 106.2 MHz. Lowlands vindt plaats op 17, 18 en 19 augustus.

   
16-8-2007

Xnoizz Flevo Festival via een evenementenzender te beluisteren

 

Tijdens het Xnoizz Flevo Festival welke plaatsvindt van 16 t/m 19 augustus kun je afstemmen op de evenementenfrequentie 105.1 MHz.

   
13-8-2007

Stack FM ook dit jaar via een evenementenzender te beluisteren

 

Elk jaar houdt de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) haar introductieweek voor nieuwe studenten die kennismaken met de universiteit en de stad Eindhoven. Dit jaar vindt het plaats van 13  t/m 17 augustus. Gedurende deze week zal de zender van de TU, Stack FM uitzenden via de evenementenfrequentie 105.2 MHz.

   
12-8-2007

Olof FM ook dit jaar via een evenementenzender te beluisteren

 

Tijdens de Tilburgse TIK-week welke dit jaar plaatsvindt van 13  t/m 17 augustus zal ook Olof FM uitzenden via de evenementenfrequentie 106.7 MHz.

   
4-8-2007

Zendmast Roermond 20 meter ingekort

 

Een gespecialiseerd team uit Zwitserland heeft vandaag een antenne ontmanteld op de televisietoren in Roermond. Het antennegedeelte met een gewicht van 8 ton werd met behulp van een helikopter verwijderd.
De 176 meter hoge televisietoren is daarmee 20 meter kleiner geworden. De operatie liep enkele uren vertraging op omdat het losschroeven van de antennedelen meer tijd in beslag nam.
Lees hier verder voor alle foto's en video materiaal.

   
3-8-2007 Zendmast Lopik te IJsselstein heeft nieuwe digitale TV antenne
 

Een helikopter heeft vanmiddag de oude "analoge" antenne van de zendmast Lopik te IJsselstein (officieel Gerbrandytoren) weggehaald. Nog dezelfde middag is de nieuwe "digitale" TV antenne gemonteerd. Voor alle foto's en video materiaal lees hier verder.

   
1-8-2007 Omrop Fryslan weer on air via zendmast Jirnsum
 

Begin juli waren de ombouw werkzaamheden van het FM antennesysteem voor Omrop Fryslân, Waterstad FM en Slam FM afgerond door  VolkerWessels Telecom. Sinds vanochtend zenden alle omroepen uit  via de nieuwe antennes in de zendmast Jirnsum. Tevens is de steunzender voor Radio 1 op 104.3 MHz weer in bedrijf genomen. Voor een complete fotoreportage van de ombouw kijk hier. Luister hier naar een interview met de directeur van Omrop Fryslan.

   
  Terug naar nieuwsarchief