Nieuws september 2006

 
30-9-2006 Nieuwe antenne mast Smart FM Papendrecht geplaatst
 

Vandaag is de antenne mast van Smart FM Papendrecht geplaatst op een hoge flat. Smart FM zal komend weekend weer een signaal gaan uitzenden via 105.0 MHz.

   
27-9-2006 Hoogersmilde: de "DVB-T" antenne staat erop
 

Vandaag is het laatste stuk van de DVB-T antenne geplaatst. Klik hier voor de complete foto reportage.

   
26-9-2006 Mast met DVB-T antennes geplaatst in Oss
 

In Oss is een hoge mast geplaatst waarmee eind dit jaar het complete KPN TV pakket zal worden uitgezonden. Foto's via Nozema Services.

   
21-9-2006 Einde Freez FM; Radio NL neemt frequenties over
 

Vergunninghouder RENN (Radio Exploitatie Noord Nederland) exploitant van radio frequenties in Groningen en Friesland stopt met het uitzenden van het radio programma Freez FM. Radio NL  heeft afgelopen week een productieopdracht verworven van RENN om in opdracht van RENN 24 uur per dag het radioprogramma Radio NL te verzorgen met de beste Hollandse Hits, gericht op Groningen en Friesland. Vanaf donderdag 21 september kunnen de inwoners van Groningen reeds luisteren naar Radio NL op hun autoradio, en op vrijdag 22 september zal de omschakeling zijn in Friesland. Bron: Persbericht Radio NL.

   
19-9-2006 Big L on air op AM 1395
 

The Big L (Radio London), is gestart met testuitzendingen op de AM-frequentie 1395 kHz vanuit  Trintelhaven. Sinds vanmiddag 16.50 uur zijn de testuitzendingen gestart. 
Foto's via P.Vrakking / Middengolf.info.

   
17-9-2006 Zender Sneek Nationaal FM uit de lucht
 

Op dit moment is Nationaal FM alleen te beluisteren via de 104.7 en de internetstream. Tijdens de rescueday is de zender van de 97.9 uit de lucht gehaald. Er is aangifte gedaan van vermissing bij de politie. Bron: Nationaal FM

   
15-9-2006 11 december: omschakeling van analoge naar digitale ethertelevisie
 

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de omschakeling van analoge ethertelevisie naar digitale ethertelevisie. Minister Van der Hoeven (OCW) en minister Wijn (Economische Zaken) starten per direct een landelijke voorlichtingscampagne. Deze campagne richt zich op burgers die moeten overschakelen naar een ander manier van televisieontvangst. De ministers hebben besloten de omschakeling te laten plaatsvinden in de nacht van 10 op 11 december 2006. Dat is twee weken later dan eerder bekend is geworden. Mensen die nu analoog televisie ontvangen via een spriet- of een harkantenne, hebben daardoor drie maanden de tijd om te zorgen voor een alternatieve televisieontvangst. Via de voorlichtingscampagne krijgen zij informatie over andere manieren waarop zij televisie kunnen ontvangen (via digitale ether, kabel, satelliet en Internet). Alle informatie is te vinden op de website www.signaalopdigitaal.nl. Daarnaast worden folders verspreid en komen er radiospots en advertenties in dagbladen. Ook Postbus 51 biedt informatie voor de burgers. In samenwerking met belangenverenigingen worden specifieke doelgroepen benaderd zoals recreanten en binnenvaartschippers. Bron: persbericht

   
13-9-2006 Boek over toren Goes verschenen
 

Deze week is het boek "Vijftig jaar zenden en ontvangen - biografie van de TV toren Goes" verschenen. Het boek is geschreven door Remco van Schellen, journalist bij Omroep Zeeland. Volgend jaar december is de TV toren van Goes 50 jaar in gebruik. De toren werd destijds in gebruik genomen om zuid-west Nederland van TV en later van FM radio te voorzien. Het werd daarmee de eerste definitieve TV toren van Nederland. Klik hier om het boek te bestellen.

   
8-9-2006 T-DAB en T-DMB uitzendingen vanuit de RAI tijdens de IBC
 

Voor de omroepgemeenschap betekent dat het seizoen in september weer start gaat met de International Broadcating Convention (IBC) in de RAI Amsterdam. db Europe is ook dit jaar actief op de IBC, inmiddels het vijfde achtereenvolgende jaar. In de eerste jaren bestonden de digitale uitzendingen voornamelijk uit Musicam audio aangevuld met een beperkte hoeveelheid data. Op dit moment zijn de programma's vaak al veel multimedialer. Vorig jaar verrichten we op verzoek van de WorldDAB organisatie DMB en traditionele DAB Musicam audio uitzendingen via dezelfde multiplex. Dit jaar gaan we weer een stap verder en wordt zowel via Band III (kanaal 12D) als in de L-Band (kanaal LH) uitgezonden met o.a.
* Musicam (MPEG2 Layer II)
* DMB:
  -
Video beelden met geluid
  - Visual Radio (slide show met geluid)
  - Audio (zonder beeld = radio-omroep)
* Enhanced Packet Data (vorm van IP-TV):
  -
Video beelden met geluid
  - Visual Radio (slide show met geluid)
  - Audio (zonder beeld = radio-omroep)
Bron: The Catalyst
 

   
6-9-2006 Nieuwe lokale omroep aankomend weekend van start: Gelre FM
 

Gelre FM is de naam voor de nieuwe omroep voor Oost Gelre die aankomend weekend groots uitpakt tijdens de aanloop naar het Lichtenvoords bloemencorso.Na maanden van voorbereiding is de nieuwe omroep er klaar voor. De studio’s zijn helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd en kunnen zich meten met de studio’s die we kennen van de landelijke omroepen. “we zijn er klaar voor”, aldus Ronald te Veldhuis een van de drijvende krachten achter het station. “Het was aanpoten de laatste paar maanden, maar we gaan aankomend weekend flitsend van start”, aldus te Veldhuis. De omroep wil zich onderscheiden van andere stations door leuke muziek te draaien, afgewisseld met nieuws en informatie uit de Achterhoek en dat 24 uur per dag. “Er is geen station dat zich zo kan richten op de inwoners van de Achterhoek dan wij”, geeft de enthousiaste te Veldhuis aan. Met 2 krachtige etherzenders kan de hele achterhoek vanaf nu genieten van Gelre FM via 106.4 MHz Groenlo en 107.5 MHz Lichtenvoorde. Bron: Persbericht Gelre FM 

   
5-9-2006 Mast met DVB-T antennes geplaatst in Nijmegen
 

We melden het al eerder dat er bovenop het dak van Electrabel's energie centrale op 80 meter hoogte een mast incl. DVB-T antennes geplaatst is. De mast is 15 meter hoog en is met een 500 ton's kraan geplaatst. De zender zal per 27 november tijdelijk Nederland 1, 2, 3 en regio TV gaan uitzenden. Daarna na zal het complete KPN TV pakket worden uitgezonden. Info en foto's via Nozema Services.

   
4-9-2006 Radio 747 heet m.i.v. vandaag Radio 5
 

Radio 747 is vanochtend omgevormd tot Radio 5. De veelzijdigheid van de zender blijft, maar Radio 5 programmeert overdag een toegankelijke mix van lichte muziek, informatie, spelletjes en service. De zender richt zich daarmee op een wat ouder publiek. De avonden worden ingeruimd voor de kleine levensbeschouwelijke omroepen en Educom. Radio 5 is te ontvangen via T-DAB en AM.

   
2-9-2006 Naamswijziging voor de lokale omroep Appingedam - Delfzijl
  M.i.v. vanochtend 10uur is de de omroepnaam van de lokale omroep voor Appingedam en Delfzijl gewijzigd van Radio Delfzicht Lokaal in Havenstad FM.
   
Terug naar nieuwsarchief