Nieuws december 2006

   
30-12-2006 Radio Waddenzee tijdelijk vanuit Moddergat
 

De commerciele radiozender Radio Waddenzee zendt tijdelijk uit vanaf de KPN-zendinstallatie nabij Moddergat. Reden voor de tijdelijke verhuizing is dat Radio Waddenzee de zendinstallatie vanaf de opstelplaats Finkum gaan verplaatsen naar Pietersbierum (nabij Harlingen). Dat is een hele operatie. De masten moeten worden gedemonteerd, leidingen uit de grond gehaald enzovoort. Al deze handelingen moeten vervolgens in Pietersbierum in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd. Om de uitzendingen door te kunnen laten gaan maakt Radio Waddenzee nu gebruik van de KPN-zendmasten in Moddergat, een dorpje aan de Friese waddenkust nabij Lauwersoog. Zodra de verhuizing Finkum - Pietersbierum is afgerond wordt de zender op de nieuwe plek in werking gesteld. De uitzendingen komen tot uiterlijk 1 maart 2007 uit Moddergat. Info via MediaMagazine

   
27-12-2006 Steunzender voor Radio Gelderland in Geldermalsen
 

Sinds ruim een week heeft Radio Gelderland een steunzender in gebruik op 91.2 MHz vanuit Geldermalsen. Navraag bij de omroep leverde op dat deze steunzender is gekomen om een einde te maken aan de ontvangstproblemen in de Bommelerwaard.

   
24-12-2006 Nieuwe zendmast van 43 meter hoog voor Radio Vox FM
 

Er staat een nieuwe zendmast naast de studio van Omroep Vox met daarop een nieuwe zendinstallatie. De ontvangst van Radio VOX FM is hierdoor sterk verbeterd vooral voor de inwoners van Swalmen en Beesel. Bron: Radio VOX FM

   
20-12-2006 Digitenne pakket on air via zender Smilde
 

Sinds vanochtend wordt via de zender Smilde het complete Digitenne TV pakket van KPN uitgezonden. Tevens is op kanaal 60 Radio Drenthe toegevoegd. Voor een compleet overzicht kijk hier.

   
19-12-2006 DVB-T mast Groningen staat (foto up-date)
 

Drie weken geleden is Volker Wessels Telecom begonnen met de bouw van een nieuwe mast in Groningen. Sinds afgelopen maandag staat de mast. Deze mast zal in gebruik worden genomen in het 1e kwartaal van 2007 t.b.v. Digitenne TV van KPN. 

   
18-12-2006

Komende nacht wijziging Digitenne (KPN TV) pakket regio Utrecht

 

Vannacht gaat in de regio Utrecht kanaal 21 verhuizen naar 27 en kanaal 33 naar 50. Na deze omschakeling is het de bedoeling dat het hele Digitenne pakket (van KPN TV) in Eindhoven, Nijmegen en Smilde in de ether komt. Daarna zullen er nog een aantal wijzigingen volgen i.v.m. de verdere uitrol van het netwerk. Bron: KPN

   
14-12-2006 Holland FM via frequenties van Nationaal FM
 

Een maand geleden verdween de regionale commerciële radiozender Nationaal FM uit de ether. Sinds een paar dagen is Holland FM te ontvangen via de zender 97.9 MHz Tjerkgaast en 104.7 MHz Leeuwarden. De zender op 97.7 MHz op Terschelling staat nog uit.

   
12-12-2006 Radio Moonlight tot begin volgend jaar op 107.0 MHz vanuit Emmen
 

Radio Moonlight is vanaf 9 december t/m 6 januari 2007 te ontvangen op 107.0 MHz via een evenementenzender i.v.m. de tijdelijke ijsbaan op het marktplein te Emmen.

   
11-12-2006 Na 55 jaar trouwe dienst zijn alle analoge TV zenders uit de lucht gegaan
 

Vanochtend zijn alle analoge TV zenders uitgeschakeld en direct daarna werd zonder problemen 15 nieuwe digitale TV zenders ingeschakeld. Het is een unieke Europese aangelegenheid omdat Nederland het eerste Europese land is wat in één nacht omschakelt van analoog naar digitaal. 

   
9-12-2006 Veel media aandacht i.v.m. afschakeling aardse analoge TV 
 

Bij het NOS Journaal, RTL4 Nieuws en Kassa was volop aandacht voor de afschakeling van analoge TV.

   
8-12-2006 Nederland schakelt als 1e land in Europa aardse TV om van analoog naar digitaal! 
 

Hier de geschiedenis van de Nederlandse aardse analoge TV.
Hier de omschakeling van analoog naar digitaal. Klik op de onderstaande kaart voor een compleet overzicht van alle DVB-T zender opstelpunten m.i.v. as. maandag.

   
7-12-2006 Testuitzendingen DVB-T vanuit Lelystad en Irnsum
 

Een oplettende kijker ontdekte 5 december vroeg dat de analoge zenders van Lelystad en Irnsum uit de ether waren. Met zijn set top box kon hij op kanaal 26 (Lelystad) en op kanaal 32 (Irnsum) het publieke bouquet incl. de regionale tv zender ontvangen.

   
7-12-2006 Testuitzendingen DVB-T vanuit Roermond en Eys
 

Op een Duits radioforum valt te lezen dat de zender Roermond donderdagmorgen vroeg bijna 1 uur digitale signalen heeft uitgezonden op kanaal 34 met de programma's Nederland 1, 2, 3 en L1TV. Ook heeft Eys digitaal uitgezonden met hetzelfde programma pakket maar dan op kanaal 54. Alle analoge zenders werden eerst uitgeschakeld en kort daarop kwam het DVB-T signaal in de ether.

   
4-12-2006 Noord Hollands Dagblad start petitie om ontvangst rondom Hoorn te verbeteren
 

Het Noord Hollands Dagblad is gestart met een petitie om de ontvangstproblemen van de publieke omroep op te lossen.

   
1-12-2006 Rebecca FM sinds vandaag City FM
 

Vanochtend is Rebecca FM veranderd in City FM.

   
Terug naar nieuwsarchief