Nieuws augustus 2006

 
30-08-2006 L1 en Omroep Brabant TV ook per 27 november via DVB-T
  De regionale tv-zenders L1 TV en Omroep Brabant TV welke nu niet analoog via de ether uitzenden zullen dit wel per 27 november via DVB-T gaan doen. Dat meldt DutchMedia. Beide regionale publieke zenders zullen net als de andere tv-zenders free to air worden uitgezonden. TV Rijnmond, TV West en TV-Noord-Holland zullen uiterlijk per 27 november op "free to air" worden geschakeld. Regio TV Utrecht zendt al ongecodeerd uit. De publieke nationale radiozenders en de publieke regionale publieke radiozenders blijven wel gecodeerd uitzenden en zijn via DVB-T alleen met een abonnement op Digitenne van KPN te beluisteren.
   
29-08-2006 Radio SSW Leeuwarden 106.8 FM
  Op dit moment is in Leeuwarden de Studie Start Week begonnen. Dit is een introductie week voor alle eerstejaars studenten van o.a. de Chr. Hogeschool Nederland te Leeuwarden. Vanwege dit evenement is Radio SSW in het leven geroepen. We zenden uit op een evenementen frequentie in Leeuwarden en omgeving op 106.8 FM. Daarnaast is er een interactieve site actief, www.studiestartweek.nl waarop o.a. een live stream is te vinden. In de loop van deze dag komt er ook een webcam op de website..
   
28-08-2006 Vandaag zijn de steunzenders voor Radio 1, 2 en 3FM in Hoorn in bedrijf genomen
 

Radio 1 zendt uit op 98,6 MHz; Radio 2 op 105.1 en 3FM op 96,5 MHz. Info via Joop Prosée      

   
27-08-2006 Mast met DVB-T antennes geplaatst in Nijmegen
 

Bovenop het dak van Electrabel's energie centrale is een mast incl. DVB-T antennes geplaatst.

   
26-08-2006 Hoogersmilde: het vervolg van de werkzaamheden
 

De bovenste helft van de TV1 (kanaal 6) antenne velden zijn weggehaald; er is een bordes gemonteerd en de bouwstelling om de rood witte UHF TV koker heeft de top bereikt. 
Gepland is dat de komende week de gehele TV koker in delen wordt gedemonteerd !

Klik hier voor het volgen van deze werkzaamheden
 

   
25-08-2006 Analoge TV stopt in de nacht van 26 op 27 november
  De televisiezenders Nederland 1, 2, 3 en de regionale omroepen worden in de nacht van 26 op 27 november via de ether digitaal vrij toegankelijk. Lees hier verder.
De publieke zenders krijgen een apart DVB-T-kanaal dat los staat van het commerciële Digitenne/KPN TV pakket. Voor 27 november bouwt KPN een tijdelijk zenderpark op de hoogste zendmasten, waarmee de rest van het land van het publieke pakket wordt voorzien. Zodra het fijnmazige DVB-T netwerk van de Randstad is uitgebreid over het hele land, gaat het tijdelijke zenderpark weer uit de lucht. In 2007, als het zenderpark is uitgebreid, kan zeventig procent van de Nederlanders DVB-T binnenshuis ontvangen. Lees hier verder.
   
22-08-2006 Stack FM Eindhoven 105.2 FM
  M.C.G.V. Stack is de studenten computervereniging van de Technische Universiteit Eindhoven. Gedurende de hele introductieweek, 21-25 augustus, is het FM radiostation van Stack "Stack FM" via de ether te ontvangen in Eindhoven op 105.2 MHz.
   
21-08-2006 Virgiel FM Delft 107.0 FM
  Van 20 tot en met 24 augustus is het zo ver. Tijdens de Owee week zal ook dit jaar weer onze eigen radiozender Virgiel FM on air zijn op 107.0 MHz.
   
16-08-2006 Geen steunzender voor Radio Gelderland
 

De oplossing voor een rampenzender in de gemeente Lingewaal is nog steeds niet gevonden. Inmiddels duurt deze kwestie al zo’n drie jaar. RTV Gelderland wil graag een zendmast plaatsen voor dit gedeelte van de provincie. "Er moet dan een test worden gedaan, zodat we kunnen zien of heel de gemeente Lingewaal de zender kan ontvangen", verduidelijkt Ben van Doorn van de gemeente Lingewaal. Deze zendmast moet in de buurt van Enspijk geplaatst worden. "Voor de uitvoering van zo’n test heeft de omroep een vergunning nodig van het Agentschap Telecom" verduidelijkt Van Doorn maar deze instantie heeft echter geen toestemming gegeven. Lees hier verder. Bron: Mediamagazine

   
15-08-2006 Lowlands Radio on air vanaf 17 augustus
 

Sfeerimpressies, concertregistraties, campinglife en andere (on)zinnigheden: het komt als vanouds allemaal voorbij op Lowlands on Air van 18 t/m 20 augustus. Fijn-tunen op onze festivalzender kan in een straal van 8km vanaf donderdag 17 augustus op 106.2 MHz. Bron: Lowlands

   
13-08-2006 LTV Radio gestopt met uitzenden. Maasstad Radio neemt frequentie over
 

Om 22:00uur is LTV Radio gestopt met hun uitzendingen via de 107.9 MHz.
Op 4 augustus heeft het Commissariaat voor de Media besloten de zendtijd voor de gemeente Loon op Zand toe te wijzen aan Maasstad Omroepstichting Waalwijk. LTV heeft aangegeven niet in beroep te gaan tegen het besluit. Dit besluit is het resultaat van een langdurige discussie tussen LTV3, Maasstad, Commissariaat voor de Media, college van B&W en gemeenteraad van Loon op Zand en Waalwijk die sinds eind vorig jaar liep. De mening van het Commissariaat voor de Media is hierbij uiteindelijk doorslaggevend. 
Maasstad is uiteraard blij met dit besluit en zal nu alles in het werk stellen om ook voor de gemeente Loon op Zand een volwaardige lokale omroep functie te vervullen. Zodra de officiële vergunningen zijn afgegeven en de technische voorbereidingen zijn afgerond zal Maasstad Radio en TV zijn uitzendingen voor de gemeente Loon op Zand starten.

   
11-08-2006 Testuitzendingen van Smart FM Papendrecht 105.0 FM
 

Smart FM Papendrecht is deze week begonnen met testuitzendingen via de 105.0 MHz.

   
08-08-2006 Vanaf as. maandag Olof FM via 106.7 FM in en rond Tilburg
  Tijdens de TIK-week in Tilburg zal studentenvereniging ”St. Olof” van 14 t/m 18 augustus weer live via de ether te horen zijn. Tijdens deze week kunnen aankomende studenten aan de Universiteit en verschillende HBO-instellingen kennis maken met Tilburg als studentenstad. Olof FM zal een week lang uitzenden via een evenementenzender op 106.7 FM in Tilburg. De zendmast staat op het dak van de ABN bank in het centrum van de stad. Bron: Olof FM
   
06-08-2006 Seaport FM neemt nieuwe antenne locatie in gebruik
  Seaport FM is weer op vol vermogen te ontvangen. Door de sluiting van het Zeewegziekenhuis en de daardoor gedwongen verplaatsing van de antennemast werd enige tijd met een noodantenne uitgezonden. Afgelopen week is de antenne geplaatst op Wooncentrum Breezicht.
Bron:Seaport FM
   
03-08-2006 RTV Stadskanaal heeft vergunning voor tweede etherzender
  Alhoewel de omroep nog niet in de ether is hebben ze alvast een 2e etherfrequentie aangevraagd en gekregen. Naast de 105.3 MHz in Stadskanaal komt er in Nieuw Buinen een zender te staan welke gaat uitzenden op 107.8 MHz. 
RTV Stadskanaal
hoopt eind september officieel on air te gaan. Info via RTV Stadskanaal
   
02-08-2006 Radio NL via 97.1 MHz i.p.v. Waterstad FM; zender verhuisd van Assen naar Smilde
 

Sinds vanochtend 10:00uur is Radio NL te beluisteren via de 97.1 MHz i.p.v. Waterstad FM. Tevens is de zender verhuisd van Assen naar Smilde. Info via Nico Silvius. 

   
01-08-2006 Sleutelstad FM vanaf nieuwe lokatie on air
 

Sinds vorige week woensdag is Sleutelstad FM beter te ontvangen in en om Leiden. Voor die tijd zonden ze uit via een laag opstelpunt met laag vermogen. Nu zenden ze uit volgens de definitieve vergunning met 1,66kW ERP (93,7 MHz). Info via Sleutelstad FM 

   
01-08-2006 Smart FM binnenkort vanuit Brielle en Papendrecht
 

Volgens de website van Smart FM zal deze lokale omroep binnenkort ook via een hagelnieuwe frequentie in  Brielle op 105.4 MHz te beluisteren zijn. Tevens wordt ook melding gemaakt dat ze binnenkort via de ex Salsa Radio frequentie in Papendrecht (105.0 MHz) te beluisteren zouden zijn.

   
01-08-2006 DAB pilot Amsterdam uitgeschakeld
 

Half juli is het T-DAB pilot netwerk in en rond Amsterdam op kanaal 12B en LH uitgeschakeld.

   
Terug naar nieuwsarchief