Nieuws september 2005

   
 27-9-2005

T-DAB test rondom Amsterdam hervat

  Sinds vandaag is de test weer hervat via kanaal 12B. Afgelopen weken werden FUN X en City FM doorgegeven nu staat de CD loop weer aan. Voor meer informatie ga naar de website van de Universiteit Twente.
   
 15-9-2005

Tijdelijke mast geplaatst naast KPN toren te Amsterdam

  Volker Wessels Telecom is in opdracht van KPN Telecom begonnen met de bouw van een tijdelijke zendmast voor radio- en televisiesignalen en telefoonverkeer. Door de bouw van nieuwe hogere kantoren aan de Zuidas wordt de huidige KPN toren ingebouwd. Met een hijskraan van 160 meter werd afgelopen nacht alle mastdelen opgebouwd tot een hoogte van 146 meter, veertig meter hoger dan de bestaande toren. Naar verwachting zal de mast tot eind 2007 dienst doen. Zodra alle systemen zijn overgezet wat voor het eind van dit jaar nog zal plaatsvinden zal alles wat bovenop het betonnen deel van de huidige KPN toren worden verwijderd. Dit om ruimte te maken voor een hagelnieuwe vakwerkmast welke dan ook zal reiken tot 146 meter hoogte. Hoger kan niet vanwege de aanvliegroute van Schiphol Airport. Bron: Volker Wessels Telecom en KPN Telecom.
   
 14-9-2005

Extra programma via T-DAB vervangen

  Sinds vandaag heeft de Publieke Omroep het extra audio programma IBC 2005 vervangen door "Luistertest". Hierdoor blijven de bitrates van Radio 1, 2, 3FM en 747 AM op 128k.
   
 13-9-2005

Radio London tijdelijk uit de lucht

  De commerciŽle radiozender Radio London "Big L", zal vanaf vrijdag weer te horen zijn via de AM-frequentie 1395 kHz. De vermeende financiŽle problemen tussen Radio London en Nozema Services zouden zijn opgelost aldus diverse bronnen in de nieuwsgroep nl.media.radio. Sinds maandagavond was Radio London niet meer te horen via de AM-zender Trintelhaven.
   
 8-9-2005

City FM en FUN X tijdelijk via T-DAB

  Sinds vandaag kan in een groot gebied rondom Amsterdam tijdelijk City FM en FUN X worden ontvangen via T-DAB. Dat gebeurt op kanaal 12B via een test ensemble ter gelegenheid van de IBC.Tevens wordt er tijdens deze beurs de nieuwste toepassingen van digitale radio gedemonstreerd waaronder DMB. Bron: Min. van EZ..
   
 4-9-2005

Radio Nova FM Tiel weer on air

  Na een lange zomerstop is Radio NOVA FM terug in de ether via een evenementenfrequentie op 106.9 MHz. Op zaterdag 10 september is er live verslag vanaf het corsoparcours en Appelpop. Bron: Radio NOVA FM.
   
 1-9-2005

Extra programma via T-DAB

  Sinds vandaag heeft de Publieke Omroep een extra audio programma toegevoegd aan het T-DAB pakket. Het is een speciaal kanaal genaamd IBC 2005. Vanwege dit extra programma zijn de bitrates van Radio 1, 2, 3FM en 747 AM teruggebracht van 160k naar 128k.