Nieuws mei 2005

   
 28-05-2005 Waterstad FM neemt Touch Radio over
  Waterstad FM zal medio juni ook te ontvangen zijn in Groningen en Drenthe door overname van Touch Radio uit Veendam. Touch Radio eigenaar Henk-Jan Schmaal, ďAls je als regionaal radiostation een goed product wil kunnen blijven brengen dan zal je de slagkracht moeten vergroten en bovendien ben ik na 8 jaar wel toe aan een nieuwe uitdaging. De link met Waterstad FM was snel gelegd omdat de beide radiostations veel gemeen hebben qua muziek, doelgroep en uitstraling. Waterstad FM eigenaar Nico Silvius: ďwij zochten naar uitbreiding in Noord Nederland een half jaar geleden raakten we in gesprek, aangezien we van dezelfde leeftijd zijn en veel gemeen hebben qua radio maken was het contact snel gelegd. Als aanvulling op het radioprogramma van Touch radio is dat wij elk half uur ook regionaal nieuws gaan maken voor Groningen en DrentheĒ.
   
 24-05-2005 Radio NL binnenkort ook in Noord-Holland
  Vanaf medio juni kunnen de inwoners in de kop van Noord-Holland luisteren naar de regionale commerciŽle radiozender RadioNL via 104.2 MHz. RadioNL gaat gebruik maken van de etherfrequentie die momenteel nog wordt gebruikt door Magic FM. RadioNL heeft afgelopen week een productieopdracht verworven van Stichting BKB3, exploitant van de frequentie 104.2 FM. RadioNL zal in opdracht van Stichting BKB3 24 uur per dag een radioprogramma verzorgen met de beste Hollandse Hits, gericht op Noord-Holland. Doelstelling van RadioNL is om uiteindelijk in de 5 noordelijke provincies uit te zenden, in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Noord-Holland. Bron: MediaMagazine.nl.
   
 23-05-2005 Radio Decibel Oisterwijk
  Door het plaatsen van een richtantenne bovenop een hoogspanningsmast welke op knooppunt De Baars staat is Radio Decibel via 107.6 MHz in stereo en met RDS te ontvangen in de hele gemeente Oisterwijk. De frequentie zal t.z.t. ook gebruikt gaan worden door MTV Radio.
   
 22-05-2005 DVB-T zender Vlaardingen
  In Vlaardingen is een nieuwe DVB-T zender in de lucht. Dit meldt een inwoner uit deze gemeente welke tevens onderstaande foto's heeft gemaakt.
   
 17-05-2005 CommerciŽle stations en EZ sluiten convenant voor steunzenders
 

Op 25 april jl. is een convenant gesloten voor de realisatie van steunzenders en zenderaanpassingen voor de landelijke commerciŽle radiostations die op FM uitzenden zodat dekkingsproblemen worden opgelost. Het convenant voorziet dat radiostations maximaal circa 3 % extra bereik kunnen behalen bovenop wat ze thans hebben, zo is overeengekomen, maar buitenlandse zenders mogen niet beinvloed worden. Het convenant heeft een looptijd tot 1 juli. Het ministerie van EZ en de NVCR hebben een 'taskforce' opgezet waarin ook zenderoperators Nozema Services NV, Agentschap Telecom en Broadcast Partners deelnemen om de dekkingsproblemen op te lossen. Volgens welingelichte DutchMedia-kringen zou als gevolg van het convenant BNR Nieuwsradio een aanzienlijke vergroting van vermogen en bereik verkrijgen in Zuid-Holland (70 kW voor de Rotterdamse 91.3 MHz) en zouden alle commerciŽle landelijke radiostations talloze extra steunzenders verkrijgen de komende maanden. Zenderoperators Nozema Services NV en Broadcast Partners wilden niet ingaan op de kwestie die volgens woordvoerders 'aan de zenders zelf is'. Overigens is een soortgelijk convenant in de maak voor de regionale commerciŽle radiostations, verenigd in de NLCR. 
Bron: Dutchmedia E-zine - editie mmv 3

   
 16-05-2005 Radio London "Big L" eindelijk terug on air
 

Radio London "Big L" is sinds vanavond 23.00 uur weer terug in de ether via AM 1395.

   
 15-05-2005 Start Radio London "Big L" eindigt in drama
 

Radio London "Big L" is zaterdagmiddag om 13.35 uur officieel van start gegaan via de zender Trintelhaven. Maar dit heeft niet lang mogen duren want net na 14.00 uur viel de zender uit en is tot op heden niet meer teruggekomen in de ether. Volgens berichten op de discussie groep Anorak Nation is de zender overhit geraakt doordat de airco kapot was gegaan.

   
 14-05-2005 Nationaal FM zender Sneek on air
  Vandaag heeft Nationaal FM hun tweede zender Sneek 97.9 MHz aangezet.
   
 13-05-2005 Antennesysteem Nationaal FM Leeuwarden
  Nationaal FM zendt net als Freez FM en Radio NL uit vanaf de woonflat "Avero". Foto's kun je bekijken door naar de frequentielijst te gaan en bij 104.7 MHz te klikken op de drie foto's welke vermeld staan als 1, 2 en 3 achter Leeuwarden. Info via  Nationaal FM.
   
 12-05-2005 Testuitzendingen Radio Waddenzee
 

Radio Waddenzee is vanmiddag begonnen met testuitzendingen via 1602 AM. Het radiostation richt zich op toerisme in Noord-Nederland in het algemeen en de waddeneilanden in het bijzonder. De testuitzendingen zijn met beperkt vermogen, uiterlijk 1 juli is het radiostation op vol vermogen volledig operationeel. De AM-zender is dan te beluisteren in Noord- en Midden-Nederland. De oorspronkelijke planning van exploitant Pan European Radio BV was om de toeristenzender al in de zomer van 2004 in de lucht te brengen. De procedures voor het verkrijgen van een bouwvergunning voor zendmasten bleken ingewikkelder dan was voorzien. Begin deze maand zijn de zendmasten geplaatst nabij Finkum in Noord-Friesland en daarom konden de testuitzendingen vandaag beginnen. Radio Waddenzee brengt dagelijks van 07.00 tot 19.00 uur muziek, nieuws en  informatie voor de miljoenen toeristen die jaarlijks in Friesland, Groningen, Drenthe en de kop van Noord-Holland komen. De luisteraars worden op de hoogte gebracht van de vele mogelijkheden die er op toeristisch gebied zijn. Maar ook actuele zaken zoals verkeersinformatie, veerdienstregelingen, evenementen en watersportzaken komen uitgebreid aan de orde. Internationaal, nationaal en lokaal nieuws houdt vakantiegangers en uiteraard de inwoners van de regio op de hoogte van actuele gebeurtenissen. In de avond en nacht (19.00 - 07.00 uur) is via de zender te luisteren naar Radio Seagull, een internationaal muziekstation.